psbm

psbm

A magyar szurkolók teljesítménye a VB-selejtezőkön

2017. október 10. - psbm

Dühítő, felháborító. De nem a válogatott szereplése, hanem a szurkolók hozzáállása.

A magyar válogatott szerepléséről akartam írni egy bejegyzést, azonban a meccs közben a cím megváltozott. Rossz volt hallgatni - ismét - ezeket a degradáló rigmusokat, és egyszerűen nem értem, hogy miért nem lehet valódi szurkolóként hozzáállni a mérkőzéshez. Lehet szurkolni a Barcelonának, a Real Madridnak vagy Brazíliának, ők nem szoktak veszíteni.

Izlanddal példálóznak most a héten, hogy ők 350 000 fővel kijutottak a vb-re, hozzátartozik az is a történethez, hogy 2012-es EB-selejtezőkön összesen 4(!) pontot szerezve utolsó előttiek lettek. 

Az Európa-bajnokság után több meghatározó játékos visszavonult, őket is pótolni kell, így azonban nem lehet egyszerűen csapatot építeni, hogyha 4-5 meccsen nem jön az eredmény, akkor már az "auf Wiedersehen"-t kiabálják. És ennek még örülhettünk, mert a másik örökzöld rigmus a "K***a gyenge" volt. Szomorú.

Kifütyülni a válogatottat, és ollézni az ellenfélnél, múlt héten a svájci hangosbemondónak kell figyelmeztetnie, őket, hogy itt nem szokás randalírozni. Nem tudom eldönteni, hogy szurkolni mennek ki, vagy indulatokat szítani.

Az EB után istenítették a játékosokat, most meg szidják őket. Hogy eshet ez egy első válogatottságát „ünneplő” játékosnak. Milyen motivációt adhat ez a játékosoknak? Csak képzeljék el azok akik ezt kiabálják, hogy mondjuk ők csinálnak valamit otthon, vagy dolgoznak a munkahelyen, és nem sikerül megoldaniuk valamit, akkor folyamatosan szidják. Vajon jobban meg tudják majd oldani a feladatot? Nem hiszem.


Arról nem beszélve, hogyha nem tetszik amit látnak, akkor miért mennek ki megnézni a meccset, nekem kicsit öncélúnak tűnik az egész, hogy nem a meccsért mennek ki, hanem azért, hogy hőzönghessenek. Ez olyan, mintha lenne egy étterem, ahol neki nem tetsző ételt szolgálnak fel, ezért reklamál, majd elmegy megint és megint, és mindig reklamál nem éppen irodalmi stílusban.

Nem értem, hogy még 1-0-s vezetésnél 90. percben is kiabálták a degradáló jelzőket. Mi kellett volna 5-6 gólos győzelem, azon Feröer-szigetek ellen, aki ellen Svájc is csak 2-0-ra tudott nyerni. El kell fogadni, hogy nincsenek már akkora különbségek a kisebb csapatok és a nagyobb csapatok között.

A legszebb, hogy ezek után elvárják, hogy a játékosok odamenjenek megtapsolni a „szurkolókat”, mert ha nem, akkor utána azt kiabálják, hogy: "Hova mentek"?

Hajdú B. István azt mondta  a meccs végén, hogyha a nagy sikernél oda kell menni a szurkolókhoz, akkor most is oda kell menni, amikor nem jöttek az eredmények. Ez igaz is lenne, ha a másik oldalról normális hozzáállás lenne. Szerintem fordítva is igaznak kellene lennie. Van erre egy jó mondás: Bill Shankly: "Ha nem tudsz szurkolni nekünk, amikor döntetlent játszunk vagy ha kikapunk, akkor ne szurkolj akkor sem, ha győzünk."

Nem lehet véletlen, hogy múlt héten Sallói Dániel is ezt nyilatkozta

„Vannak Európában olyan országok, ahol a szurkolók nyomást gyakorolnak a játékosokra, szerintem ez nem segít. Jó, ha vannak ultráid, az hihetetlen érzés, de nyomás alatt játszani, az megnehezíti az ember dolgát. Amikor a csapatnak vannak ultrái, bele kell kalkulálni, hogyha a csapatnak nem jól megy, akkor azt szóvá teszik a szurkolók, ami több helyen is így megy Európában, itt viszont nincs ez, ami nekem tetszik.”

Ez a nyomás nem tesz jót, görcsösebbé teszik, az amúgy is eredménykényszer alatt játszó játékosokat.

34 játékos lett kipróbálva, ez az útkeresés időszaka volt. Miért van az, hogy mikor Kleinheisler belőtte a norvégoknak a gólt, akkor Storck jó edző volt, most meg elküldenék a szurkolók? Most hirtelen rossz edző lett? Kellene hagyni egy kis időt, és támogatni azt a csapatot, akinek szurkolunk. És ez nem csak itt érvényes, hanem az NB1-ben is, ha két vesztes meccs van, akkor már az edző fejét követelik, így nem lehet hosszú távon gondolkozni. Nem mernek berakni fiatal játékosokat.

20 kapuralövés, 10 szöglet, nem lehet azt mondani, hogy nem nyomtak volna a fiúk. Az akarat úgy láttam ma is megvolt bennük, és ez a fontos. Én gratulálok nekik a győzelemhez, és ahhoz hogy ilyen „szurkolás” mellett is higgadtak tudtak maradni. Egy szurkolónak támogatnia kellene a csapatot, amelynek szurkol, nem visszahúzni.

Jó lenne változtatni ezen, és kultúráltabban szurkolni!

A bejegyzés trackback címe:

https://psbm.blog.hu/api/trackback/id/tr5712949479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pól Poloska 2017.10.11. 23:40:17

A szerzo teljesen fogalmatlan, a leghalvanyabb elkepzelese nincs a labdarugasrol es a hazairol plane

Hnap majd gepen bepotyogom, miert
Ha erdekel.

Most csak azt mondom: megdobbento de egy mondattal dem ertem egyet.

Kuzdottek.
Na ezzel igen

De ez ne legyen mar nagy dolog
Feroer ellen 1 gol 180 p
Andorran feroeren 0 gol
Lett es feroer ellen itthon 0 akciogol

Storck napi tobb mint 1 millio, cserebe 00000!
A nagy duma ellenere 0 javulas van
Gulacsi Kadar es Szalai akik nemzetkozileg ernek valamit.
Ennyi.
Akademiakrol kb senki nem jon , a hulyites megy.
A hatterben hihetetlen merteku dilettantizmus es aljassag, korrupcio, allami szazmilliardokboo

Tobbet keres egy felcsuti kezdo mint Stieber az usaban

Willkommenskultur 2017.10.11. 23:56:27

sehol nincs szurkolói kultúra

az mi

spellbinder 2017.10.12. 00:57:36

A szerző egy műveletlen hülye, nagyjából az írás Eppele.

RobinWarez 2017.10.12. 01:14:39

Ez a poszt kurv@ gyenge volt...
... de most komolyan... láttál mostanában NB1-es meccset?
...Mondjuk egy jó Mezőkövesd- Felcsút derbi???
Sír a labda bammeg!!!
Szúrkolóként mi a tökömnek örülj???
Kimész a meccsre... századszorra is megnézed a kurv@ nagy semmit... tizen- huszon éve a kib@szott nagy 0!!!
És közben lelkesedj a 40 éves, harmadvonalbeli délszláv légiósok játékának???
Nagyon sok ember, nagyon sok pénzért elmegy Németországba, Angliába, Spanyolországba focit nézni...
Ember!!! Ki az a félkegyelmű aki évtizedekig a semminek örül, a nagy semmiért lelkesedik???
(Én is oda voltam az EB alatt, válogatott mezben - amit nem akkor szereztem be-, kivetítő előtt szúrkoltam, de Ausztrián kívül kit is vertünk meg?)

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.10.12. 01:35:20

A szerző abszolút hülye... az egész irománya teljes hülyeség.
De ez a csúcs:
"hogyha nem tetszik amit látnak, akkor miért mennek ki megnézni a meccset"
Bazmeg, te otthonról látatlanban megmondod, hogy mi tetszik, vagy mi nem?

psbm 2017.10.12. 01:44:52

@RobinWarez: Igen, szoktam nézni NB1-es meccseket, és sokkal szívesebben nézem, mint bármelyik külföldi bajnokságot. Annak kifejezetten örülök, hogy például hazai játékosokat kell többet játszatni. Hozzájuk tudsz kötődni, szívesebben mész ki, mintha ismeretlen idegenlégiósok játszanak.
Konkrétan a válogatottal kapcsolatban, persze én se értek egyet feltétlenül sok mindennel. Pl. Eppel szerepeltetését én sem értem, de mondjuk Ugrai szerintem egészen jól játszott mindkét meccsen, ahhoz képest, hogy nincs nagy nemzetközi rutinja.
De nem is ez volt a poszt lényege, hanem az elfogadhatatlan stílus, és a türelmetlenség. Az véletlen lehet, hogy most megnéztem, ha jól számoltam 17 szöv. kap. volt a rendszerváltás óta?

Tavaly mondjuk mindenki Szalait akarta kirakni a válogatottból. Most mindenki azt mondja, hogy Szalai az egyetlen értékelhető, akkor hogy is van ez. Most Dárdait követelik vissza, mikor Görögország ellen itthon 0-0 lett, már majdnem a lemondását követelték sokan. Nem csodálom, hogy nem maradt tovább a válogatott élén, pár sikertelen meccs után őt is kikezdték volna.
A legszomorúbb, hogy az újságírók is partnerek ebben a hangulatkeltésben. Az nso élenjár ebben. A selejtezősorozat elején arról beszélnek és csak olyan riportokat adnak le, ami arról szól, hogy milyen jó csoport, kedvező sorsolás, megfogható Svájc vagy Portugália (két top 10-es csapatról beszélünk), most meg beállnak a szidásba.

psbm 2017.10.12. 01:49:55

@Pól Poloska: Igen, kíváncsi vagyok rá.
@spellbinder: @Nagy fasz vagy te Válasszunk: Nagyon jó példák vagytok, arra a hozzáállásra, amiről a bejegyzés szól. A hülye szót még kicsit kevésszer írtátok le.

'Bazmeg, te otthonról látatlanban megmondod, hogy mi tetszik, vagy mi nem?'

Ez pedig a nap vicce, amennyiben a 10. percig nem szurkolnak, a 30. perctől meg szidják a válogatott, tehát pontosan azért mentek csak ki látatlanban, hogy szidják a válogatottat. Mit vártak vajon, hogy addigra 3-0 lesz? Pont erre lehetett számítani, hogy küzdelmes meccs lesz és nem lesz sok gól.

CSL 2017.10.12. 04:08:37

Nehogy már a szurkoló legyen a hibás, ha szart kap a pénzéért!

Nézz körül a hokiban! Ha ott Kanada ellen kapunk 9 et akkor a szurkolók eléneklik a himnuszt és megtapsolják a játékosokat mert látták, hogy megdöglenek a jégen!
De ha ott, ilyen alibi játékot látnának, jaj lenne a csapatnak!

babbaba 2017.10.12. 04:37:00

Én meg azt nem értettem, hogy lehet a várost végigünnepelni, és a villamosok tetején ugrálni egy döntetlen, vagy a kiesés után. (EB) Én, ha a csapatom kikap szomorú vagyok, semmiképpen nem ünneplek, legfeljebb elismerem (ha az volt) csendben, hogy nem volt szerencsénk sem, vagy szidom a játékosok kurva anyját, ha láthatóan nem akarták a győzelmet. De ünnepelni? Feldúlni a várost, hogy de jó kikaptunk? Ez olyan, mintha a magyar bajnokságban a Mezőkövesdiek, a tizedik helyet ünnepelnék napokig. De ki lenne olyan hülye? Akkor a válogatottnál (EB), miért azok a "szurkolók"?

Szóval nem az a baj, ha egy ilyen szar év után nemtetszésüknek adnak hangot a szurkolók, hanem az, ha ok nélkül is képesek ünnepelni és elégedettnek, napláne boldognak lenni.

Szerintem, az divatdrukker, aki egy vereségnek is örül, egészen kivételes esetektől eltekintve. Vagy olyan, aki kifizette a kurvadrága jegyet (mint egy michelin csillagos étteremben az ebédet) és akkor is jól akar szórakozni (jót enni) , ha az események borzalmasan alakulnak. Mert megérdemli a pénzéért. Csakhogy szerintem az a fajta nem valódi szurkoló. Az valóban szurkoljon a Reálnak! Akkor is, ha meg se tudná mutatni egy térképen, hol is van Madrid. (Bár szerintem egy férfi egy csapatot választ bármilyen is az a csapat, ahhoz hű marad. De ez akár egyéni felfogás is lehet, mindenesetre nem értem, hogy tud egy magyar idegen csapatoknak szurkolni, ráadásul az eredményektől függően mindig másnak.Az ilyen soha nemélheti át azt az örömöt, mint egy valódi szurkoló. Kurvákkal egyáltalán nem olyan katartikus baszni, mint a szerelmeddel. Akkor sem, ha szerelemből több is lehet az életben, ellentétben a focicsapattal. Legfeljebb nem tudod, mert eddig csak pénzért basztak veled.)

odamondó 2017.10.12. 05:08:56

Atomot az egész magyar foci tragikomédiának.

tomfree 2017.10.12. 05:41:23

Nezd. At vagyunk baszva megint kollektive mint szurkolok es a vegen mi vagyunk a hibasak (lasd storck). Szazmilliardokat ontottek a focinkba az adonkbol es semmi eredmeny nincs. Utanpotlas szinten sincs semmi pedig 7 eve omlik a penz a fociba. A belga ceg par eve ellenorizte a strukturat -Double Pass- ha jol remlik es egy kalap szar volt az egesz focink es SEMMI valtozas nem volt azota! A horvatok, szerbek stb toredek penzbol 10x jobb jatekosokat nevelnek ha nem Izlanddal akarunk dobalozni. Nem csak az eredmeny a fontos hanem harcoljanak a palyan a gyerekek de amit mostanaban mutatnak az egy kalap szar volt. Storckot meg el kellett volna kuldeni reg. Hol van Nikolic? Futacs? Mindketto a legjobb formaban levo tamadonk. Jon helyette Eppel meg Ugrai? Hagyjuk mar. Ja nem illenek a csapatba. Chicagoban meg a Legiaban illett? Kinn voltam Andorraban nem tudod milyen kiadas meg faradtsag volt odajutni es jo par srac honapokig gyujtott ra. Eskuszom neked ha ott lezavartunk volna 11 sracot a lelatorol azok elvertek volna Andorrat. Ezek utan mi vagyunk a hibasak? Egy nagy faszt mar bocsass meg. Es elmondom jo par srac a galeribol kinn volt Svajcban is szurkolni. Ezek utan latjuk a lelektelen szar jatekot a hazugsagokat es a pofonokat es mi vagyunk a hibasak. Szegyen.

ComLo 2017.10.12. 06:33:50

A szerző nagyon NAGYON távol álhat a sporttól, ha számára az ultrákkal szemben definiált csöndes kritikamentes szalonszurkolás a támogatandó.
Az ultra szélsőséges. Nem a magyar labdarúgóválogatott mellett, hanem a Fehárvár AV 19 melett, a MKB Veszprém mellett, a brazil női röplabdaválogatott mellett, A Chicago Bulls mellett, vagy épp a Jakartai Persija focicsapatt mellett (persze mindenhol más az ultrák aránya). Az ultra a legnagyonn kritikus, és sosem lesz azért teljesen igazságos, de ez annyi része a modern sportnak, mint maga a tény, hogy kompetitív az egész. Aki nem bírja az ultrák általi nyomást, az nem való sportolónak.
Az ultrák teremtenek hangulatot, ők azok akik kritika mellett is, a legtovább maradnak egy csapattal (lásd magyar foci).
Ha pedig az ebben a selejtezősorozatban mutatott teljesítmény a szerző szerint nem érdemel kritikát, akkor a focihoz pedig pláne nem ért.

Kelly és a szexi dög 2017.10.12. 07:37:40

Foci kellene - amúgy meg: Cristiano homoszexuál...!

PiBá 2017.10.12. 07:40:18

Angol harmadosztályú meccs, a 87. perc körül az ellenfél 0:5-re áll, a csapat kezd visszavenni a tempóból. a saját szurkolói fütyülték ki nagyon durván, mert van még három percük, hogy hajtsanak, mert az a dolguk. Jogos? Jogos, mert küzdeni mentek a pályára, nem alibizni.
A magyar válogatott hajt? Hát ... Volt egy fellángolásuk az EB-n, reményt ébresztettek, majd pofára ejtettek mindenkit. Ezek után ezt érdemelték a szurkolóktól? Ezt. Sőt, érdemeltek volna többet is, mert az nevetséges, amit produkálnak.
De! Vannak csapataink, ahol tudják a dolgukat és hajtanak. Igaz, nem jön össze minden nekik, de megpróbálják és nem csak szavakban. Kosárlabda válogatott, férfi és női kézis csapatok, vizilabda csapatok (elnézést, ha kihagytam valakit). Na ezt a hozzáállást kellene eltanulni. Az eredmény más kérdés. Szebb lenne eredményekkel, de a hozzáállás a minimum.

haXXor 2017.10.12. 07:51:27

Sok volt a kabszi? Te nem nagyon vagy kepben a szurkoloi kulturaval kapcsolatban. Jarj MTK meccsekre, az neked valo tobb szempontbol is...

Fehér Andor 2017.10.12. 07:52:26

"Hogy eshet ez egy első válogatottságát „ünneplő” játékosnak. "

Ez most egy kérdő mondat akart lenni?

Stenonis 2017.10.12. 08:03:16

A blogíró totál fogalmatlan.

Simon Tibi mondását olvasd el és értelmezd:

"Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!"

Gábor Szögyéni 2017.10.12. 08:09:05

A futballt gólra játszák. Nem kapott, hanem rúgott gól a lényeg. Ezt a válogatott futballistáknak meg kellene tanulni.

Medgar 2017.10.12. 08:15:19

A fociban és a blogírásban egy közös van, bármelyik kretén csinálhatja.

Muad\\\'Dib 2017.10.12. 08:21:01

Tao pénzek, akadémiák és játékosok fizetése. Ennyi. Én nem sajnálom tőlük a pénzt, mert ha nekem kínálna valaki a szerződésemben havi milliókat nulla teljesítményért én is aláírnám. De az a minimum, hogy utána elviselném, ha valaki megjegyzi, milyen már, hogy totálisan semmit nem csinálok ennyi pénzért.
Szóval azért az a minimum, hogy két sportkocsi vásárlása között a pici lelkecskéjük elviselje, ha valaki megjegyzi, hogy ennyi pénzért talán meg lehetne próbálni egyenesen elrúgni a labdát.

ostoba állat 2017.10.12. 08:22:08

maradj inkább a sakknál az a fajtád sportja.

Muad\\\'Dib 2017.10.12. 08:27:14

@ostoba állat:
Neked meg mi a bajod a sakkal? Túl bonyolultak voltak a szabályai és elment tőle a kedved?

Tsteinar 2017.10.12. 08:45:29

Keress egy másik sportágat, mert erről fogalmad sincs. Mindenhol kifütyülik és szidják a csapatot, ha messze várakozáson alul teljesít. Attól, sőt pont azért mert az a kedvenc egyesületem, nem csak tapsolhatok, hanem éppen szídhatom is őket, ha úgy adódik. És itt sem az volt a baj, hogy kikaptak vagy 1-0 nyertek, hanem ahogy és ki ellen.
A különbség, ha németeknél egy csapat ennyire bűn rossz, akkor szépen elnézést kérnek, vagy vhogy kompenzál az egyesület. Itt még ők, meg a kedves szerző van felháborodva a jogos kritikán. Attól, hogy csak tapsolni jársz ki, nem szurkoló vagy csak egy fizetett bohóc.

Osz Apo 2017.10.12. 08:45:42

Ja, a szurkolok a baj, a teszta a baj, a szalloda a baj, az eso a baj, a szel a baj. A szar foci, az nem baj. :D

GNandor 2017.10.12. 08:49:38

Kedves posztoló!

Sajnos eszméletlen hülyeségeket beszélsz össze vissza.:

"Kifütyülni a válogatottat, és ollézni az ellenfélnél, múlt héten a svájci hangosbemondónak kell figyelmeztetnie, őket, hogy itt nem szokás randalírozni. Nem tudom eldönteni, hogy szurkolni mennek ki, vagy indulatokat szítani"

Ja, szegény svájciak, ilyet csak a magyarok tudnak csinálni... ja nem:
www.youtube.com/watch?v=5j6ZES_kF4A

Elárulom szurkolni mennek ki. Én is azért szoktam kimenni, de ha azt látom hogy a buzdítás ellenére is csak tengenek-lengenek a pályán akkor én is azt skandálom hogy qrva gyenge. Mégis mi mást lehente, ha egyszer qrva gyengén játszanak?

"Nem értem, hogy még 1-0-s vezetésnél 90. percben is kiabálták a degradáló jelzőket. "

Igen mert a mecs nagy részében qrva gyenge volt a játék, Svájc is csak 2-0-ra nyert viszont nem ilyen játékkal. Svájc ellen 3-2-re kikaptunk, de a játékosok beleadtak mindent. A szurkoló sem hülye, tudja hogy a magyar játékosok tudása jóval a svájciak alatt van, nem azt várjuk hogy a nálunk jobb csapatokat megverjük, hanem azt hogy mindent bele adjanak.

A Sallói nyilatkozat egy vicc. Ezek szerint a legjobb az lenne ha ki sem mennének szurkolni? Akkor nem értem az MTK hogy tudott kiesni az NB1-ből....

"34 játékos lett kipróbálva, ez az útkeresés időszaka volt."
Aza gond hogy egyfolytában csak útkeresés van. De az útkeresés sajátossága, hogy ha az öszképet nézed, mégha vannak is kudarcok benne, az egész egy javuló tendenciát mutat. Most nem ez van.

"Egy szurkolónak támogatnia kellene a csapatot, amelynek szurkol, nem visszahúzni."
A magyar szuroklói kultúra nagyon is ott van az EU élvonalában. Nagyon sokan utaznak ki a saját fizetésükből hogy követhessék a válogatott meccseit, és nem randalíroznak mint ahogy azt az orosz vagy angol szurkolók teszik. Az hogy megy a füst, meg azt kiabálják hogy Christiano homosexual, az belefér. A szurkolónak mindig ki kell állnia a válogatott, mellett, de ezt nem azt jelenti, hogy mindig csak támogatja, hanem ha úgy érzi valami rosszul megy akkor igen is ennek is hangot kell adnia.

chrisred 2017.10.12. 09:13:11

Tudtommal ez a mondás Fergusontól származik. De tudok olyan Shankly mondást, ami inkább eszembe jut erről a magyar válogatottról: "For a player to be good enough to play for Liverpool, he must be prepared to run through a brick wall for me then come out fighting on the other side." Ezek a játékosok nem hogy a téglafalon nem mennének át a válogatott mezért, még bele sem izzadnak meccs közben.

bigdata 2017.10.12. 09:16:10

Nos, a tv közvetítések és hírek alapján a szurkolók a világ többi pontján sem zsoltárokat énekelnek, és viszonylag ritkán adnak elő avantgárd színdarabokat a részvétel fontosságáról, meg a szeretetről.

Ugyanakkor, vegyük már észre, hogy a válogatottnak nem 1-2 gyenge meccse volt mostanában, hanem rondán leszerepelt az egész selejtező során, egyre pocsékabb teljesítménnyel.

Persze azt is megértem, hogy egy fiatal játékosnak, aki életében nem játszott olyan meccsen, ahol a szurkolók többen voltak az ismerős arcoknál, valóban kellemetlen lehet, hogy vadidegenek hangosan kritizálják. Ezzel jár a rivaldafény.

Azt meg nem is akarom minősíteni, hogy Izland leszerepelt volna. Oké, fociban nem állnak olyan jól, mint kézilabdában, de könyörgöm, Baranyában többen laknak, mint Izlandon, és akkor a fagymentes napokat meg az elszigeteltséget nem is vettük figyelembe. Az is szép volt, hogy 2012-ben tudtak szerezni 4 pontot, a mostani teljesítményüket csak szuperlativuszokban lehet méltatni. (De legalább tudjuk, kikkel vagyunk egy súlycsoportban: Málta, Andorra, Feröer, rosszabb napjain Izland.)

Dr.Traktor 2017.10.12. 09:20:39

"Dühítő, felháborító. De nem a válogatott szereplése, hanem a szurkolók hozzáállása."

Mivan?

Szerintem olvaszd be a klvaitúrát és öntsél belőle bukósisakot mert ha ennyire hülye vagy még sokat fogsz koppanni!

Dömen 2017.10.12. 09:27:08

A cím alapján biztos voltam benne, hogy egy irónikus poszt lesz, de vazze ez komolyan gondolja... áhhh, biztos nem, ilyen hülye nem lehet valaki.... inkább csak provokáció lehet....

déjá vu39 2017.10.12. 09:43:01

„Vannak Európában olyan országok, ahol a szurkolók nyomást gyakorolnak a játékosokra, szerintem ez nem segít. Jó, ha vannak ultráid, az hihetetlen érzés, de nyomás alatt játszani, az megnehezíti az ember dolgát"

Én meg azt hittem, hogy a szurkoló dolga pont a nyomásgyakorlás. Ha csak csendben szotyizgat a lelátón, akkor akár üres lelátók előtt is játszhatnának.

Az ultrákról szóló mondatot nem is értem. Akkor most kellenek vagy nem? Ha kellenek akkor koszorúslányokként viselkedjenek, vagy ultraként?

Azért az 1-2-3 millióért kicsit dologzni is kellene. Mondjuk legalább annyit, mint egy óvónő a 230 eFt-ért.

déjá vu39 2017.10.12. 09:44:32

@Muad\\\'Dib: "Én nem sajnálom tőlük a pénzt" Én igen.

déjá vu39 2017.10.12. 09:47:26

@babbaba: "Én meg azt nem értettem, hogy lehet a várost végigünnepelni, és a villamosok tetején ugrálni egy döntetlen, vagy a kiesés után. (EB)"

Én sem értettem, most sem értem. Azt hittem, hogy a bejutást ünnepelni kell, a kiesésért meg sírni.

webmestar 2017.10.12. 09:48:58

"szurkolj inkább a Real Madridnak"

rangado.24.hu/tartalom/cikk/406794_ronaldo_nem_birta_a_futtyszot_anyazta_a_sajat

LOL

A szurkolók meg azért fütyültek, mert épp az EB óta olyan lejtmenetben vagyunk, ami a legsötétebb időket idézi. Vereség Andorrában, X Feröeren, kiszenvedett sikerek a legszarabb csapatok ellen, hát ez fantasztikus, ha akarsz, örülj neki. Válogatottat nem lehet váltani, vagy ha nem tetszik, hazát váltasz? :D

Az meg, hogy a szurkolók nyomás alá helyezik a játékost, szerintem nem gáz, a főnököm is stresszel, ha mindent elbaszok hetekig. Persze jó lenne visszacsatolás nélkül folyamatosan alibizni.

Duplaxiii 2017.10.12. 09:59:30

Döbbenet a sok idióta rekació...
1) a szukolókat nem egy kárpátia brigád jelenti, de ma ez a feketepólós hősmagyar csorda gondolja, hogy a sport, a lelátó az aktuálpolitika helye. Az irredenta múltidézés helyszíne.
2) a szukrkoló sehol nem türelmes, csak nálunk egydül már csak ez aréteg létezik, így hangosak, láthatóak. 50000 szurkoló között az 5000 eltűnik! 5000-ből 4500 azonban úgy látszik, hogy ez a alap...
3) Storck elzavarársának igénye nem szakmai, hanem a mai alap idegengyűlölet, ő nem a mi kutyánk kölke, ennek a kárpátiabrigádnak jobb a szarházi magyar mindenkinél. Nem a foci a lényeg, hanem a politikai alap.
4) Nincsből senki nem tud főzni, de ez a szurkolókat nem zavarja. Ma a szurkolók 99%-a úgy hiszi, hogy az élet egy számítógépes játék, hogy majd vesz minőségi focistát és ha nem megy, majd nyom egy New Game gombot.
5) A tehetséges fiatalok kiképzése sok év! Egy mai 18 éves sem Ronaldó, mert az alapokat ugyanazoktól kapta, akik évtizedek óta tönkretették a focinkat. Csak akkor várhatunk eredményt, ha a 5-6 évesektől elkezdve egy szakmailag és pedagógiailag megfelelő gárda végzi a képzésüket és ezt ugyanígy viszik végig 18-19 éves korukig. Ez azonban sok év és majd az akkori szöv.kap. tud esetleg válogatni!!!
6) Az eredményességet nem a NER határozza meg, hanem a nemzetközi ellenfelek. Azt nem lehet kormányhatározatokkal meghatározni. A világ szarik a magyarokra. Ha megfelelünk, versenyben leszünk, ha nem, alázni fognak. Ez nem Storck hibája.
Reggelig lehetne sorolni, de szerintem értelmetlen stadionozni, értelmetlen Storckozni, sőt politizálni is.
Itt élet-alapok hiányzonak, torzultak el, amiért évtizedek alatt politikai eről sokasága egyaránt felellős, de leginkább a hazai szakma, a tésztásgyurka edzőképzésétől fogva. A hatalom ebe nem avatkozhat bele, ezt a FIFA tiltja.
A hatalom a gazdasági szabályzókkal és azok kőkemény betartásával irányíthat. De ma a mosoda a lényeg és a rákosista kamubajnokság.
A kárpátia brigád azért nem foglalkozik ezzel, mert egyrészt őket a hatalom fizeti (EZÉRT!!!!) és jellemzően nem magyar érzelműek... A sporthoz meg közük sincs.
A CÖF-öt is közpénzből futtatják, a mai feketepólós üvöltözők is ezt a szerepet játszák.

Duplaxiii 2017.10.12. 10:00:53

"Az ultrákról szóló mondatot nem is értem. Akkor most kellenek vagy nem?"
Ők nem! Ők ki is vannak tiltva. Az ultrák a normális szurkolók, igaz nem a PC elvek szerintiek.
A mostaniak nem ultrák, hanem úgy viselkednek, mert erre kaptak utasítást.

Duplaxiii 2017.10.12. 10:07:47

"Azért az 1-2-3 millióért kicsit dologzni is kellene. Mondjuk legalább annyit, mint egy óvónő a 230 eFt-ért."
És hogy oldod meg?
Ez magándolog.
Ja, lehetne, hogy a érvényes jogszabályok szerint működjelenk és ezt a nAV vizsgálja ki és ha kell szankciónálja.
De ezt csak akkor teheted, ha magáncsapatokról beszélnénk, magántulajdonossal, privát pénzből gazdálkodva. Akkor egyszerű: bevétel, kiadás, szerződések, számlák. Ha van bevétel, lehet bármekkora fizetés! A tulaj szórakozása.
De ma annyi közpénzt tolnak a fociba, ammennyi a hazdaságossághoz kell. Ugye kimutatta az MLSZ, hogy milyen nagy nyereség volt. Ja csak 1% volt a üzleti alapú bevétel, 99% a közpénzt és az irányított szponzoráció.
Tehát nem a fizetésekkel kellene foglalkozni, hanem hogy a főgáz, a fcsm, akik állami közszolgáltatók, azaz kizárólag közpénzt használnak, miért szponzorálhatnak egyetlen fővárosi csapatot? Mert őket egész Budapest fizeti, nem csak a IX. kerület, és semmiféle marketingértéke nincs a szponzorációnak, hiszen nincs konkurencia, így ez pénzmosás, hűtlen kezelés stb.
A tao alapú adóelkerülésről ne is beszéljünk, vagy a közmédia értelmetlen támogatásáról.
Tehát a hatalmas fizetések ebből következnek és nem fordítva! Nem azért mosnak ide pénzt, mert milliókat KELL FIZETNI, hanem azért fizethetnek milliókat, mert ennyi ingyenpénz érkezik és a nagy pénzből lehet nagyot kaszálni.

makkama 2017.10.12. 10:09:22

Szegény szerző azt se veszi észre ha saját magát cáfolja:
"Izlanddal példálóznak most a héten, hogy ők 350 000 fővel kijutottak a vb-re, hozzátartozik az is a történethez, hogy 2012-es EB-selejtezőkön összesen 4(!) pontot szerezve utolsó előttiek lettek. "

Tehát Izland 5 év alatt csoportelsővé fejlődött. Ehhez képest hol van a magyar fejlődés? Pont hogy Izlanddal lehet példálózni. Biztos kevesebb pénzt öntöttek a fociba, akadémiába, stadionba és mégis állva hagytak minket.

Amúgy meg ne a szurkoló legyen már hibás. Adópénzből építették a stadiont amiben játszottak, mivel a kutya se jár a meccsekre, adópénzből tartják fenn a stadiont évközben, és még a válogatott meccsre is ilyen olcsósított meg ingyenjegyeket adnak csak menjenek már ki. Tehát a kieső bevételt ismét adópénzből rakják hozzá. A szövetségi kapitányt is a magyar adófizetők adójából fizetik havi 200 millióra.

Szóval értjük hogy hülye vagy de hogy még reklámozod is?

makkama 2017.10.12. 10:11:32

Ja az EB-re is csak azért jutottunk ki mert bővítették a résztvevők számát. Amúgy azon se lettünk volna ott mert nem lett volna Norvégok elleni pótpótpót esély a kijutásra.

De nyilván ezt te is tudod......

Eastbay1 2017.10.12. 10:13:43

Kedves psbm!
Elmondom neked, hogy mennek ezek a dolgok, és nagyjából mi játszódhat le a szurkerek fejében. Szerény személyen amikor csak tud, kimegy a kedvenc csapata meccseire most már 20 éve. És sajnos ez idő alatt vastagon több vereségben volt részem, mint győzelemben. De nem is ez a lényeg, hanem hogy a magyar szurker azt várja egy magyar csapattól, hogy
1. ésszel játsszon, képességei teljes tudatában,
és/vagy
2. dögöljön meg a pályán, ha másként nem megy.
Ezt érti a magyar szurker foci alatt, senkinek nincsenek olyan elvárásai, hogy a magyar szélső futtában le tudjon venni egy passzt anélkül, hogy két méterre elpattanna. Ne adj isten, 10-ből 5-ször normálisan be tudjon adni egy szögletet. Még egyszer mondom ez már szinte BL szint, itt nincsenek ilyen igények.
De a játékos és a szakvezetés a kellő alázattal álljon már a focihoz. Nem a szurkolóhoz, a focihoz. Ez ugye azt jelenti, hogy legalább érdekelje a szakmája, próbáljon benne egyre magasabb szintet elérni, és ne csak a fizetés terén. Legyen tisztában a képességeivel, és ehhez mérten legyen szerény, vagy nagy az arca.
Apropó fizuk: ugye hiába nem a jegybevételből élnek a magyar klubok, de mégis a mi pénzünkből, ezért teljesen jogos, ha ennek az egyik fő haszonélvezőjén csapódik le a népharag. Mert nyilván nem véletlenül nem lehet tudni Storck fizetését (sem, meg senkiét az nb1-ben), de a legóvatosabb becslés szerint is minima 800ezer ojró pa. És akkor tfh 800ezerért arrogáns stílusban ki van osztva a paraszt, hogy ne háborogjon már egy Andorra miatt, vagy hogy Svájc kb akkor rúgott gólt amikor akart, a játékosok meg pont lesz@rták az egészet. Utánna meg jön a válogatott csékája, hogy Feröer ellen majd megmutatjuk, meg "remélem rájuk megyünk". Hát láthattuk, hogy "rájuk mentünk".
Miért megy akkor ki a paraszt a meccsre? Hát kérlek szépen azért, mert ott van jó társaság, barátok, jó beszólások, vizes sör. Megszokásból, mert évtizedek óta kijár. Ha megnézed, sokan az egész meccset végigbeszélgetik a haverokkal, a játékot meg már nem is igazán figyelik. Meg ugye addig sem kell otthon lenni:)
És nyilván ideges a paraszt, ha ész nélkül talicskázzák a zemberek pénzét a fociba, meg még többet ellopnak, és ezért csak arrogáns visszapofázást kapnak cserébe. De nem csak válogatott szinten, hanem már az ifiknél is. Ragyogó példa, hogy pár éve egy pénteki napon elmentünk a haverokkal valami filmet megnézni az Arénába, este 11-kor kezdődött, és ott áll sorba a pénztárnál 5 fiatal, 20 év körüli játékosa a csapatomnak. Szombaton 2-kor meg meccs és mindegyikük a keretben van. A felkérdezésre meg kb elsőre kiröhögtek, másodikra meg meg akartak verni.
Szóval itt tartunk. És akkor nem beszéltünk még az utánpótlásról, a fogalmatlan vezetésről, politikáról stb.
Összefoglalva: kisebb arc, több alázat a foci felé.

haXXor 2017.10.12. 10:14:49

Amúgy mekkora öngól ez a poszt, miközben az Index főoldal tetején ott a válasz szinte minden kérdésre. De ha így sem jön át, hogy miért tüntettünk akkor tessék www.ultrashungary.com/blog/miert-duhos-a-szurkolo

psbm 2017.10.12. 10:18:57

Természetesen ez nem az összes kilátogatóra vonatkozik, de ez a réteg egyértelmű, hogy a nem a szurkolás miatt megy ki. Több video van az interneten, ahol látszódik, hogy nyiltan provokálnak.
Azért szeretnek Romániába menni, mert ott is van ilyen réteg, aki vevő is a verekedésre. Mikor Bukarest belvárosába kiabálják, hogy Szar Románia, meg lesz még Erdély Magyarországé, meg ilyenek. Csodálkozok, hogy a rendőrök nem viszik be az összeset. Természetesen azzal sem értek egyet, amit a román ultrák csinálnak. De ez egy kis réteg, amit jól mondott az előző hozzászóló, nagyon láthatóvá váltak. És sajnos a vénascanner se szűri ki az ilyeneket. Az MLSZ-nek pont most kellett 20 000 svájci frankot fizetnie a buzizás miatt, de valóban rendben van ez a szurkolás mindenki szerint. Ja, nem.

psbm 2017.10.12. 10:21:03

@makkama: Ezt most mire írod, én is pontosan ezt írtam, hogy akkor se tudtak jobban focizni, csak szerencsénk volt, Portugálok ellen minden befelé pattant, Portugáloknak pont jó volt az x. osztrákok ellen pont kifelé pattant a kapufáról. Nem kellett Bl-döntőt játszanunk, korán vége lett direkt emiatt a bajnokságnak, volt 4-6 hét felkészülni. Lehetne sorolni...

psbm 2017.10.12. 10:24:38

@haXXor: Olvastam, hogy szerintük nem küzdöttek, én másképp láttam, szerintem pont, hogy mindent megtettek a győzelemért. Ők is leírják, hogy nem vártak több gólos győzelmet, hanem egy szenvedéses győzelmet. Hát az is lett, és ez volt a realitás.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.10.12. 10:25:33

Teljesítmény nélkül milliókat kereső figurákat így értékeli az a közönség, amelynek tagjai a sokkal kevesebb fizetésükből megveszik a jegyüket és elvárnának a milliomos uraktól valami teljesítményt.
Ha egy BKV buszvezető a saját szakmájában azt nyújtaná, amit a messze túlfizetett focistáink a sajátjukban, akkor a 7-es busz egy potenciális tömegsír lenne.

babbaba 2017.10.12. 10:40:26

@Duplaxiii: Szerinted nem kellenek ultrák. Más szerint meg nagyon is.

Egyébként most hogy mindenhol harcolnak ellenül az MLSZ-szel és a klubvezetőkkel az élen, alig van néző. Itthon nincsenek és nem is lesznek olyan csapatok, akiket a "csendes családok" eltartanak, ahhoz egyszerűen szar a foci. A "családokat" itthon régen nem érdekli a foci, és ezen az se változtatott, hogy az ultrákat sok helyről kiutálták. Lett decens ezer néző helyettük Balmazújvárosban, Mezőkövesden, meg Orbáfalván. Ma a forduló nézőcsúcsa lehet háromezer kétszáz néző.

Aki meg szeret egyharmad, egynegyed, tízszázalékos házak előtt meccset nézni, decensen tapsikoló nézők előtt, egy egyébként is néhány ezer főz befogadó pályán (mert az nem stadion), az kezeltesse magát! Az a cirkuszi mutatványra vevő, nem a professzionális focira. Csak itthon egyszerűen nincs annyi ilyen, hogy akárcsak félig is megtöltsön egy komolyabb stadiont, egy sima bajnokira, de még egy rangadóra se nagyon

Hol vannak a családok? Már nem zavarhatják a gyerekeiket a durva kiabálások. (Bár az is igaz, az én gyerekeim jártak meccse, mikor már járni tudtak és még ma is kimennek néha, bár már hangulattalan szar az egész erőtlen, akaratgyenge, agyontetovált, ratyi játékosokkal. a gyerekeim, ilyen "elviselhetetlen" körülmények közt is, ami régen volt, mindketten diplomások, két nyelvet beszélnek a saját anyanyelvükön kívül, és nem kell őket a széltől is óvni. Normális gyerekek voltak, és normális felnőttek lettek, annak ellenére, hogy minden hétvégén durva szavakat halottak a lelátóm. Az csak magyarázat, hogy azért nem mentek. Le se szarták az az igazság. Mára 100%-ban kiderült.)

szamaritánus 2017.10.12. 10:44:44

Poszter, nem baj, ha sikhulye vagy, csak ne reklamozd.

szamaritánus 2017.10.12. 10:51:14

@Duplaxiii: na, idekuldtek, hogy vedd meg a fasz posztert, te szerencsetlen? :DDDFF

webmestar 2017.10.12. 10:51:37

@psbm: Pont, hogy a szurkolás miatt mennek ki, ha csak a csapatot néznénk néző nem lett volna az utolsó meccseken.Teljesen vakon vagy, sajnálom, külföldi példák is ellened beszélnek.

NZperX 2017.10.12. 10:52:50

A szerző teljes fogalmatlanságáról árulkodik ez a bejegyzés, egy olyan ember bornírt baromságai, aki kb. tévén látott szurkolást.

Nos, én gyerekkorom óta járok válogatott meccsekre, a lakhelyem miatt kifejezetten hosszú utazások tömegét vállalva a hazai meccsekre is, de külföldre is, pl. a franciaországi eb-n is ott voltam.

Gyerekként a még tévé előtt éltem át az irapuato-i mészárlást, de szintén gyerekként már ott voltam az ürességtől kongó Népstadionban is, amikor minden idők leggyalázatosabb szakvezetőjével (Bálint Lászlóval) a padon a nem túl acélos osztrákok 0-4-re aláztak meg minket.
És felnőttként is kitartottam a csapat mellett, még a barátságos meccseken is, még olyan baromságokat is bevállaltam, mint a zalaegerszegi Szlovénia ellenit (0-1). Ezt csak azért írom, hogy nem fotelből követtem a válogatottat és szurkolótáborát az elmúlt 30 évben, hanem testközelből, sok időt és pénzt áldozva erre a szenvedélyre.

Szóval szeretnék a blog szerzőjénél némileg megalapozottabb dolgokat írni:

A magyar szurkolótábor (tehát a mérkőzést élőben, szurkolva megnéző emberek csoportja) egészen kivételesen kitartó és toleráns. Gyalázatos megaláztatások ellenére (1-8 a hollandok ellen, vereség Andorrától, stb, stb) még egy csapnivaló játékkal kiszenvedett vereség után is megtapsolta a csapatot. (Legutóbb itthon a portugálok ellen.)

A lélektelen, alibi játék viszont már nem fér bele.
Az, hogy Eppel becsicskul a feröer-i védőktől, az nem fér bele. Hogy Nagy Ádám és Pátkai kizárólag alibi passzokat adnak egy hobbicsapat ellen, az nem fér bele. Hogy Szabó Jánosnak egy focira emlékeztető mozdulata sincs, az nem fér bele.
Hogy gyáván, hit nélkül lépünk pályára, az nem fér bele.
És ha nem fér bele, akkor a világ MINDEN valamirevaló szurkolótábora ezt szóvá is teszi, Dél-Amerikától a Balkánig, a Premier League-től Moszkváig, Isztambultól Madridig, akkor is, ha a blog szerzőjének erről fogalma sincs.

noblesseoblige · http://fratrescalendarum.blog.hu 2017.10.12. 10:53:38

Aha, szóval baj a kritika. Ezért tart itt ez az egész ország. A szurkolók ott vannak mindenhol, elkísérik a csapatot, nem csak az EB-n, hanem Feröer szigeteken, Andorrában is ott voltak. Nincs is azzal semmi baj, ha kikapunk, de felszántjuk a pályát. Ezért volt ünneplés a kevésbé sikerült EB meccsek után is, mert volt hajtás, akarat, szív és lélek. Most meg azért volt a kritika, mert amit bemutattak az nem foci volt, hanem alibi. Hazai pályán, ebben a selejtezősorozatban szégyent hoztak a magyar mezre. Azzal sem lett volna baj, ha meccs után kicsit pofán verik a játékosokat. Persze mi nem vagyunk a nyugat, ahol kb. minden napos, hogy egy vereség után felgyújtsák a fél várost.

Golyós 2017.10.12. 10:56:27

A gond az, hogy halvány lila gőzöd sincs semmiről.Ha már cikket írsz a számodra ismeretlen, fotelból tapasztalatot szerzet tmáról akkor tájékozodj. Érdemes a YT-on fellelhető videókat is megnézned, a svájci szurkolókról.Pofára fogsz esni! Náluk ismeretlen a szurkolás, az ultra és huligán mozgalom?
Aztán ha nézted volna a meccset akkor feltünt volna, hogy a svájciak is csodálkoztak, hogy 5:2 -nél leszurkolja 2000 magyar a 20000 svájcit és nem értik, hogy mi van. Itthon meg ez az 1:0? Ez mi volt? Szerinted dicsérni kellett volna őket? Ez a német hulladék 3 éve mndogatja, hogy türelem, fejlődünk! Hová?? Nem tudsz összerakni olyan csoportot ahol a fix 2. hely is garantált lenne.
Beálltál te is a szurkolókat fikázók sorába mert az a trend, de nagyon kevés vagy te még ebben a témában. Ha kulturáltan akarsz szórakozni járjál színházba mert az az álomvilág ahol "kulturáltan" szurkolnak olyan SEHOL (!) nincs a világon. Csak ennek sem nézel utána csak szídod a hazait mert ez a divat ma a liberális módon gondolkodók körében.
Egyszóval ülj le, eggyes!

Szelid sunmalac 2017.10.12. 11:03:50

Figyelj posztolo, en korabban ruhelltem a focit es ennek egyetlen oka volt, hogy csak Magyar focit lattam. Amiota nem otthon vagyok, rendszeresen jarok csaladdal meccsekre, legyen az BL, vagy Bundesliga 1-2-3, akar valogatott. A fiam is focizik, azokra is kijarok. Tobb lelek, gyakorlas es odaadas van 15-16 eves harmadvonalbeli jatekosokban itt, mint a Magyar valogotottban osszesen. A technikarol meg mar nem is beszelek.
Az ultrakat se tartottam sokra, de izony hgy kellenek. Ok az alapja a szurkolasnak, pedig mint mondtam, ide csaladosok is kijarnak. Szoval van meg mit tanulnod a szurkolasrol.

Golyós 2017.10.12. 11:06:56

@psbm: Nagyon szar példa volt a románokat felhozni.Pont itt volt az ami már régen nem a szurkolók körében: egység! Mindenki tudja, hogy miért megy ki oda: ha kell megalni! Kéz a kézben a lila a zöldel.
Eközben az idióta románok egymást verték a stadionban + hála égnek a saját secujuk is aprította őket. Respect. Nem kell a viselkedésükkel egyet érteni, csak el kell fogadni. Egy dolog számit amit a csapat mond: tisztelet a szurkolóknak amiért ennyien kijöttek és ilyen hangulatot csináltak.Az, hogy az idióta német mint mond az senkit nem érdekel.Most is csak ő zokogot.Bár napi 1 millióért nulla teljesítményért én is tudnék akár zokogni is, de a szurkolókba nem állok bele pont most amikor bölcsebb lenne némán hallgatni és elkullogni. Mert ez a sport még mindig a szurkolókért van, teljesen mindegy, hogy huligán vagy ultra. Ha nem bír magával akkor ott van a rendőrség meg 300 kamera.

Fülig José 2017.10.12. 11:49:03

gondoltam leírom, mekkora barom a poster, de már megtettétek...akkor lesz szurkolói kultúra, ha lesz labdarúgás, nem csak egy rakás milliomos balfasz fog szédelegni a pályákon a mi pénzünkből! amit művelnek az egyszerűen minősíthetetlen, egyenesen a szurkolók pofán köpése. én elásnám mindet fejjel lefele, ehhez képest semmi, amit kaptak!

chrisred 2017.10.12. 11:52:01

@psbm: Hát ez az. Ők is reálisan látják saját magukat, és a szurkolók is őket.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.12. 11:55:26

"Dühítő, felháborító. De nem a válogatott szereplése, hanem a szurkolók hozzáállása."

Szinte biztos voltam benne, hogy a mostani kudarcért - nehogy már sikerként legyen beállítva a 49 ezer fős Feröer csapatának kínkeserves legyőzése - sem az aranylábú fiúk felelősek.

A szurkoló hozzáállását a játékosok hozzáállása határozza meg. A focista hozzáállását meg az határozza meg, hogy mindegy, hogyan játszik, a pénzét így is, úgy is megkapja.

"Az EB után istenítették a játékosokat, most meg szidják őket. Hogy eshet ez egy első válogatottságát „ünneplő” játékosnak."

Leszarom, hogyan esik a játékosnak. Inkább az a kérdés, hogyan esik a szurkolónak ez a minősíthetetlenül pocsék játék forintszázmilliárdokért.

andd1234 2017.10.12. 12:15:57

Buta firkász!
Fogalma sincs a fociról, főleg nem a szurkolókról.

Indriq 2017.10.12. 12:24:23

a poszt tényleg nagyon messze áll a realitástól. Amikor folyamatosan azt hangoztatja az MLSZ (és a politikusok fociszakértő része... hehehehehe), hogy a cél a kijutás, a cél a 2 BL főtáblás csapat, a cél hogy minden második 18 éves tehetség nagy csapatokban játszon. Majd ezekután 90 percből jó ha 50et le tudnak futni a válogatott játékosaink, akkor simán ki lehet jönni a béketűrésből. Ha a tizede teljesülne mint amit beírégnek, akkor garantált helyónk lenne minden nagyobb nemzetközi tornán.
Egyszerűen tenyérbemászó, hogy hülyére veszik az egyszeri szurkolót és igen, ennek le kell csapódnia.
Gondolom te is qrvaanyáznál ha egymás után 5ször mondaná a főnököd, hogy ez remek cikk, egyszerűen kiváló, aztán másnap törlik, mert mégis szar csak nem mondták a szemedbe.

Peetee 2017.10.12. 12:43:54

A mérkőzés elején volt 1perces gyászszünet Tóth József emlékére. A csodálatos magyar közönség végigfütyülte-ordította-óbégatta az egészet, a tisztelet legkisebb jelét sem mutatva üvöltöttek mint az állatok. Odakapcsoltam a Holland-Svéd meccs elejére is, ez volt Robben búcsúja a Holland válogatotttól. Ott is volt gyászszünet a nemrég elhunyt Amsterdam-i polgármester emlékére. Ott ~3x annyi ember volt a stadionban, szurkolás és örömködésük közben szépen felálltak, 7-10sec alatt teljesen elcsendesedtek a népek, és az 1perc alatt egy kurv@ pisszenést nem lehetett hallani. Amint véget ért, 1mp alatt újra óriási hangzavarban folytatódott a szurkolás. Demoralizáló és megdöbbentő különbség volt. undorító egy fajta a magyar focidrukker...

chrisred 2017.10.12. 12:51:32

@Peetee: A nálam fogható adásban a közönség végigtapsolta a megemlékezést, ami a tiszteletadásnak egyre gyakoribb, és egy emberekkel zsúfolt stadionban sokkal szerencsésebb formája, mint a temetőből áthozott, és egy ilyen akusztikájú helyen nem betartható pisszenés nélküli csend.

commentes nikk 2017.10.12. 13:00:48

Amennyi végtelen pénz van a hazai fociba öntve, annyiból már olyan japán focirobotokat is lehetett volna venni, amik jobban nyomják, mint a falábú itthoni focisták. Aztán még a szurkoló lesz a hibás, amiért minősíthetetlenül fosul játszanak a focisták, eszem megáll. Amíg közpénzből csinálják ezt a botrányos duplanullát, addig mélyen hallgassanak és szégyenkezzenek (ha ezt a nagy semmit üzleti alapon csinálnák, már mind építkezéseken lapátolna, mert piaci alapon szart nem lehet nyújtani.)

fáskerti elvtárs 2017.10.12. 13:15:20

Van egy csomó ember, akik számára a futball nem pusztán egy szórakoztatóipari termék, hanem sokkal több. A személyes boldogságuk függ attól, hogy Dzsudzsák elhúz-e két védő mellett, majd a pipába bombáz-e vagy sem. Ha Dzsudzsi megcsinálja, akkor többnek érzik magukat, boldogok, és Dzsudzsi az Isten; ha viszont nem, akkor Dzsudzsi lesz a felelős az ő személyes boldogtalanságukért. Ezért aztán tiltakoznak, üvöltöznek, levetetik a mezt stb.
Rendszeresen azzal jönnek, hogy ők mennyit utaztak és mennyi ideig gyűjtöttek, hogy ott legyenek egy-egy meccsen, mintha ez nem a saját döntésük lett volna a saját preferenciáik alapján, hanem Nagy Ádi kérte volna meg őket, hogy idén inkább ne menjenek nyaralni a családdal, hanem utazzanak Andorrára. És most úgy érzik, ezért a csapat, az edzők, a játékosok hálával tartoznak nekik. Holott senki nem tartozik nekik hálával (és semmi mással sem), a saját életük, a saját döntésük. Ha rosszul döntöttek, az az ő hibájuk, nem másé. Fel kéne nőni. Én is kint voltam a meccsen, azt kaptam a 850 forintomért, amit vártam: szar focit, dumálást a haverokkal és egy kiszenvedett győzelmet. Hazamentem és nem fogom felkötni magam azért, mert Eppelt még a feröeri védők is leszedik a pályáról.

Ettől függetlenül a selejtezőkön az elvárható minimumot sem sikerült hoznia a csapatnak, így a kritika jogos. Amúgy ugyanilyen jogos lett volna a Portugália elleni itthoni sima vereség után, amivel a matematikai esélyt is elvesztettük a kijutásra, és ami pár hónappal az andorrai zakó után volt. Ehhez képest ott - számomra érthetetlen módon - ment a közös Himnusz-éneklés meg az "éjjel soha nem érhet véget...". Most meg már az első tíz percben tüntetés, amikor még semmi sem történt.

psbm 2017.10.12. 14:15:34

@fáskerti elvtárs: Ezzel teljes mértékben egyetértek. A kirtika még jogos is lehet, a megfogalmazás a dühítő. Az meg a vicc kategória, hogy már a 0. másodperctől tüntetnek, úgy hogy két meccsel ezelőtt Portugália ellen meg nagy összeborulás. Úgy hogy Portugália annyi gólt lőtt volna, amennyit akar. 60. perctől passzolgatták körbe a védelmet, és várták, hogy leteljen még az a fél óra. De biztos Lisszabonban tömegtüntetés volt, hogy a "kutyaütő" magyarokat csak 1-0ra verték meg.
Komolyan legalább a győzelmet ne kelljen már magyarázni.
süti beállítások módosítása