psbm

psbm

Orbán vs. Lázár

2018. március 07. - psbm

Nagy a verseny a facebookon a két vezető politikus között a kampányhajrában, hogy melyikük tud több ferdítést, több uszítást, illetve több demagógiát beletenni a napi videójukba. A mai részben Lázár János a Bécsben élő migránsokkal riogat, Orbán Viktor Nerzsébet-utalványért vásárol szavazatokat.

 

 

Lázár János Bécsben szomorú zene kíséretében írja le, hogy milyen piszkosak az utcák, úgy hogy a vágóképeken egy darab szemetet nem lehet látni. Elmondja azt is, hogy szóba akart állni a bevándorlókkal, de ők nem válaszoltak, mert nem tudtak németül. 
A Facebook eltávolította az eredeti videót, mivel a szabályzatuk szerint nem lehet támadni embereket faji, nemzeti, etnikai vagy vallási hovatartozás alapján. Lázár Jánost azonban ez nem zavarja, kéri a FB adminisztrátorait, hogy tegyék újra elérhetővé a videót. Nekem jobb javaslatom lenne: Ezt a Facebookot el kell felejteni, minek nekünk Zuckerberg, mikor van egy Mészáros Lőrincünk, aki sokkal okosabb az amerikainál. A Facebookot le kell tiltani, és meg kell bízni Mészáros urat, hogy hozza létre a Magyar Nemzeti Arckép közösségi oldalt. Biztos osztatlan siker lenne.

A kormány eleget téve az Idősügyi Tanács kérésének 10 000 Ft-tal vásárol újra szavazatokat. Hódmezővásárhelyen nem jött be, de kitartanak, és azt hiszik, az embereket meg lehet vásárolni. Én csak bízni tudok abban, hogy ez nem így van. Elmondja, hogy az Idősügyi Tanács azt mondta, hogy a 4%-os gazdasági növekedés miatt van lehetőség a 10 000 Ft-ok osztogatásának. Ezt megvizsgálta a Kormány, és eleget is tesz neki. Az érdekes kérdés, hogy milyen Idősügyi Tanácsról beszélt, mert e kormányhatározat szerint már nem létezik az Idősügyi Tanács.

Az Idősügyi Tanács jogszabályban meghatározott hatásköreit az Idősek Tanácsa gyakorolja.

De nem lehet hibáztatni a Miniszterelnök Urat, mert nehéz lehet követni ezt a kapkodó jogszabálygyárat. 
Ami még kiderül ebből a kormányhatározatból, hogy az Idősek Tanácsának elnöke a mindenkori miniszterelnök. Tehát Orbán Viktor, az Idősek Tanácsának elnöke megkérte Orbán Viktor Miniszterelnököt, hogy adjanak 10 000 Ft-os Nerzsébet-utalványt, és ezt Orbán Viktornak olyan remek érvekkel sikerült alátámasztania Orbán Viktor előtt, hogy meggyőzte őt.

De még nincs vége a videónak, még rezsicsökkentést is kapunk, mert másfél hetet hideg volt. Az nem számít, hogy ez a tél enyhébb volt az átlagnál.

Az egész rezsicsökkentéssel alapból az a baj, -de ezekkel a nagylelkű juttatásokkal is- hogy nem differenciál. Akinek magas nyugdíja van, annak is odaadjuk, aki 300 nm2-es házat fút annak is odaadjuk. Ezen kívül a rezsicsökkentés nem is annyira csökkentés, mert az alacsony világpiaci energiaárak miatt jelenleg sokkal olcsóbbak lennének a rezsidíjak.

Egy valami nagyon hiányzott ma Orbán videójából a migránsozás. Nézzük tehát a mai eredményeket

Migránsozás: Orbán 0:1 Lázár

Demagógia: Orbán 1:1 Lázár

Ferdítés-index: Orbán 1:1 Lázár

A mai napot tehát Lázár János nyerte meggyőző fölénnyel, az már csak hab a tortán, ahogyan aggódik a cenzúra miatt a FB-on.

 

Ha érdekelnek a témák a PolitikaSport és a Gazdaság világából, akkor kattints a Követés gombra vagy kövess Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://psbm.blog.hu/api/trackback/id/tr7513722810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rallus 2018.03.08. 09:57:03

Hát ugye azóta Lázárt visszatették a facebukra és bicskahegyre tűztek néhány embert Bécsben.
Orbán pedig egy igazi ballibnek elviselhetetlen, mert nem azt mondta a nyuggereknek, mint Bajnai, hogy " Mindannyiunknak fájni fog..", hanem alattomos módon segít rajtuk! Még azokon a büszke öreg bolsikon is, akik rövidesen visítani fognak, hogy ők nem ezt szokták meg egy kormánytól...

Rettegek mert ballib vagyok 2018.03.08. 10:14:18

Teljesen világos, hogy azért nyert a széljobb Ausztriában, mert mindenki elégedett a helyzettel, hogy bizonyos kerületekben több az arab, mint az osztrák.

magyarhirlap.hu/cikk/112620/Afgan_bevandorlo_keselhetett_Becsben

Afgán bevándorló késelhetett Bécsben
A szerda esti támadás áldozatait súlyos és életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba

Őrizetbe vettek csütörtökön Ausztriában egy 23 éves gyanúsítottat az előző esti bécsi késelésekkel kapcsolatban - közölte a rendőrség.

psbm 2018.03.08. 10:29:07

@rallus: Nem is értem, hogy értelmesen gondolkozó ember, hogy hasonlíthat össze egy válság utáni kormányt, egy olyan kormánnyal, amelyik a világgazdaság olyan korszakában kormányoz, amikor olyan pénzbőség és feljődés van világszinten, amelyen ma van.
Az meg hogy mennyit elvettek az emberektől rezsicsökkentés címén azt is érdemes megvizsgálni. A hatósági ár miatt jelenleg sokkal magasabb Magyarországon az energia ára, mint lehetne piaci áron. Annak egy szeletét most visszaadja a választások előtt. Kicsit átlátszó. De úgy látszik még nem mindenki számára.
Vannak akiknek a figyelmét a migránsozással el lehet terelni. Van egy szomorú hírem, az hogy naponta elmondom, hogy migránsok, az még nem egy kormányprogram.

rallus 2018.03.08. 10:39:11

x@psbm
:" Magyarországnak csökkent a legnagyobbat a sérülékenysége a CEEMEA (Közép-Kelet Európa, Közel-Kelet, Afrika) térségben a világgazdasági válság kitörése óta – derült ki a Morgan Stanley tanulmányából. A krízis kirobbanása után Magyarország volt az első Európai Uniós tagállam, amelyik nemzetközi mentőcsomagra szorult, hogy elkerülje a fizetésképtelenséget. A Morgan Stanley azonban rámutat: míg 2008-ban a leginkább sérülékeny feltörekvő országként vártuk a válságot a régióban, addig mostanra a középmezőnybe kerültünk,"

Ezeket az ótvar "világgazdasági válság" dumákat tartsd meg a belső körnek...

psbm 2018.03.08. 10:51:26

@rallus: @psbm: Igen? És ehhez csak 3000 milliárdos nyugdíjpénzt kellett elvenni, illetve mesterségesen gyengíteni a forintot. Bravúros teljesítmény valóban.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.03.08. 11:06:00

@psbm:

Nincs szerencséd.
A google data explorerben összevetheted az ország teljesítményét a többi országéval. Akiket a válság ugyanúgy érintett válság elött és után is.
https://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+gdp
https://www.google.com/publicdata/directory?q=unemployment#!

És minden grafikon azt mutatja, az elkúrók a legszarabbak között voltak minden mutatóban az egész EU-t tekintve.
Ahogy az is látszik, hogy a Fidesz az EU élmezőnyében van minden statisztika szerint.

De a rezsivel kapcsolatban is érdemes megjegyezni, hogy 2002-2010 között az EU egyik legdrágább rezsijét fizettük.
Most pedig a legolcsóbbat (3. legolcsóbbat konkrétan).

Azaz választási kampányban lehet hogy a hatósági ár alá mennek, de utána jóval fölé, ahogy szoktak.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.03.08. 11:08:57

@psbm:
A ballibek elprivatizáltak mindent, eladtak bankokat, közműveket, kórházakat, gyárakat, részvényeket.
Ezek egy részét a Fidesz vásárolta vissza.

Csak MOL részvényeket tekintve az MSZP kormány 500 milliárd plusszban volt, a Fidesz meg a visszavásárlás okán 500 milliárd mínuszban.
Azaz csak a MOL részvény tekintetében az MSZP kormánynak 1000 milliárddal több pénze volt. A többiről nem is beszélve, amiket számolva bőven 3000 milliárd fölötti az egyenleg.
Mégis elkúrták.

psbm 2018.03.08. 11:17:03

@Rettegek mert ballib vagyok: 168ora.hu/itthon/elismerte-az-orban-kormany-hogy-eddig-kozmetikaztak-az-allamadossag-adatait-145530
Ezt érdemes elolvasnod, hogy lásd a további trükközéseket pl, a GDP-vel kapcsolatban.
Az Eurostat is annyira beleavatkozik a választásokba, hogy elég lesz majd az államadósság statisztikát a választások után megváltoztatni.:)

2018.03.08. 11:18:33

A hordóhasú ember alaposan be van tojva, ha ilyen olcsó trükkhöz folyamodik.
Másnak is feltűnt, hogy a vadbarom egy széktámla mögé bújva pozőrködik?
A világpiaci ár fölötti energiadíjakkal "rezsicsökkent", majd "visszaad" 12e forintot? Hát B+ köszi Orbán!

Rettegek mert ballib vagyok 2018.03.08. 11:18:54

@psbm:

Most ugye tudod, hogy azon vitáznak, miszerint a 2010-es örökölt 81%-os GDP arányos adósságról 74%-ra vagy 76%-ra csökkent az államadósság.

Miközben vitán felül áll, hogy az elkúrók 54%-ról 81%-ra adósították rommá az országot.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.08. 11:31:17

Le a kalappal Lázár előtt, hogy dacolva a hatalmasokkal ki merte mondani az igazságot!

psbm 2018.03.08. 11:44:11

@Rettegek mert ballib vagyok: Csak amit fentebb is írtam már 3000 milliárd a magánnyugdíjpénztár, emellett az MNB devizatartaléka is csökkent kb ennyivel. És ennek ellenére mégsem csökkent az államadósság jelentős mértékben a GDP-hez viszonyítva, pedig ez a két tétel 20%-a a GDP-nek kb. Akkor meg pont ez is hozzájárult az államadósság növekedéshez, hogy ezek a pénzek nem jöttek be a költségvetésbe.

bref 2018.03.08. 11:58:44

@rallus: ".. és bicskahegyre tűztek néhány embert Bécsben."

Ha nem tudnád, a támadót nyilván Lázár bízta meg a késeléssel, nehogy a bécsi tanácsnoknak és a libsiknek legyen igazuk és nem neki.

@psbm: "az a baj, -de ezekkel a nagylelkű juttatásokkal is- hogy nem differenciál"
...Már vártam ezt a baromságot....lélegeztetőgép..? CT?
"És ehhez csak 3000 milliárdos nyugdíjpénzt kellett elvenni, illetve mesterségesen gyengíteni a forintot."
Föl sem tűnt neked, hogy az ominózus 3000 milliárd konkrétan költségvetési hiány volt előtte, mert korábban a költségvetésből tették át a kötelező(!) manyup számlákra?
A forint mesterséges gyengítése libsi városi legenda... ugyanis a forint árfolyama már 2010 előtt szabadon mozoghatott ,az intervenciós sávot már korábban megszüntették.
Az utolsó mesterséges gyengítés 2003-ban volt, a szoci László Csaba pénzügyminisztersége alatt, amikor a korábbi szűk intervenciós sávot a jóval tágabbra tették. Akkor nagyjából 2-3 nap alatt kb. 15%-ot romlott a forint-euro árfolyam.

psbm 2018.03.08. 12:11:44

@bref: MIért is baromság?

Én is pont ezt írtam, hogy az költségvetési hiány volt, egy hozzászólással feljebb. De ennyi erővel a szociális segélyt is vissza lehet venni, mert az is költségvetési hiány? Nem értem a logikádat.

A forint gyengítése pedig nem legenda, hanem ez az MNB stratégiai célja, mert csak így tud nyereséges lenni, amit valami miatt Matolcsy a fejébe vett.

bref 2018.03.08. 12:46:42

@psbm: Baromság az, hogy ha történik valami pozitív intézkedés, és arra meg jön a fanyalgás...
Más. Nem tűnt fel neked, hogy a forint-euro árfolyam évek óta a 307 Ft +/- 3% sávban mozog? Szerinted hogy csinálja az MNB a mesterséges gyengítést?

nemecsekerno_007 2018.03.08. 12:57:50

@psbm: a manyup 3000 Mrd kb 9 hónap nyugdíjat futna ki v. Még annyit se. Nem vagy tisztában a nagyságrendekkel.

psbm 2018.03.08. 13:18:44

@nemecsekerno_007: Szó se volt eddig arról, hogy az mennyi ideig lenne elég nyugdíjakra. De mi változtat azon, hogy nem szabad ellopni az emberek pénzét? MIért akarsz relativizálni? Kicsit lehet lopni, nagyot nem? Meg zsarolni az embereket, hogyha nem lépnek át, akkor nem lesz állami nyugdíjuk, aztán mégis bármikor vissza lehet lépni, és kiderült, hogy akik maradtak és most lépnének vissza, azok több millió Ft-ot vehetnének ki most nyereségként.
Bár az állam tőzsdézései is ilyen jól sikerülének:pl.: Rába, Mol.

psbm 2018.03.08. 13:23:06

@bref: Az hogy nem engedi erősödni, az is gyengítés. Mert az MNB így tud nyereséges lenni, mert olcsóbban vette az eurot, és most drágábban adja el. Csak ez nem lenne a feladata.

Csak azt nem értem, hogy ezek hogy jönnek a poszthoz, ahhoz még egy érdemi hozzászólásotok se volt, hogy Orbán milyen átlátszóan kampányol. Jó annyi volt, hogy megint pocskondiázzák a pozitív eredményeket. De fent leírtam, hogy miért átlátszó az egész, hogy csak kampányolásról szól az egész, közpénzből.
De a mai nap olcsóbb volt, tegnap majdnem száz milliárdot sikerült szétosztani, ma megúsztuk pár szál virággal.

rallus 2018.03.08. 13:38:44

@psbm: A kötelező "magánnyugdíj" kezelő cégeknél a szoclib haveroknak csináltak jó helyet és legnagyobb részük az államnál kamatoztatta a náluk befizetett pénzt, horror saját költséget elszámolva. Ráadásul Gyurcsányék tőzsdére akarták vinni, amit a Fidesz akadályozott meg. Most nézhetnéd...
Olvasgass....

rallus 2018.03.08. 13:41:35

@psbm: Miért baj az, ha egy kormány direkt módon is segít az embereken? Ráadásul nem az IMF hiteléből, nem a külföldieknek eladott közművek árából, hanem abból, amit a ti ármánykodásotok ellenére megtermelt az ország.

$pi$ 2018.03.08. 16:38:26

@psbm: "Az hogy nem engedi erősödni, az is gyengítés."

Az MNB nem hagyja erősödni a forintot. Te többet is adnál érte, de az MNB nem engedi. Kemény világ van... akarsz forintot venni? :D

nemecsekerno_007 2018.03.08. 17:35:28

@psbm: "Szó se volt eddig arról, hogy az mennyi ideig lenne elég nyugdíjakra. De mi változtat azon, hogy nem szabad ellopni az emberek pénzét?"

Az emberek pénze?! Ez az egyik kurv@ nagy tévedés. Az az én pénzem meg még néhány emberé.

"MIért akarsz relativizálni? Kicsit lehet lopni, nagyot nem? Meg zsarolni az embereket, hogyha nem lépnek át, akkor nem lesz állami nyugdíjuk..."

Hagyjuk, úgyse érted. Elég legyen annyi, hogy ne hagyjuk lopni a politikusokat, de az se kapjon teljes ellátást aki 7700 Ft TB-t fizet havonta. Mert az sokkal több pénz mert ilyenek sokan vannak, míg a politikusok lopásainak inkább a lélektani hatása nagyobb.

De mondhatnék ugyanilyen példát nyugdíjjal is, mondjuk akinek a gyereke külföldön dolgozik és ott fizet járulékot. És még mielőtt leírnád, amit 30-40 évig fizetett járulék az nincs sehol. Max. a temetőben próbálhatod keresni. De ha ezt nem sikerül felfogni, akkor még sokáig marad ez a bolhacirkusz.

$pi$ 2018.03.08. 17:59:02

@nemecsekerno_007: "És még mielőtt leírnád, amit 30-40 évig fizetett járulék az nincs sehol."

Nem is fizethetett, a járulék nincs is 30 éve.

nemecsekerno_007 2018.03.08. 18:10:02

@$pi$: Ezt neki magyarázd :) Valamit fizetett, de az már sehol sincs. Ezt nem akarják sokan elfogadni, a politika meg csak hülyíti őket... Így éldegélünk itt... :)

szopjátok le a arabjaitokat tetű sorosbérencek 2018.03.10. 18:57:35

" hogy milyen piszkosak az utcák, úgy hogy a vágóképeken egy darab szemetet nem lehet látni. ""

Persze nincs itt semmi latnivalo, csak nehany alakakbarozva keselo arab, de ez olyan megszokott a nyugateuropai nagyvarosokban, hogy emliteni is kar.
süti beállítások módosítása