psbm

psbm

Csányi Sándortól mikor vonják meg a bizalmat?

2017. október 17. - psbm

Bernd Storckkal közös megegyezéssel szerződést bontottak. Úgy gondolom, hogy most semmi értelme nem volt kirúgni, ha már Andorra után nem rúgták ki. Az én kérdésem az, hogy nem lenne-e indokolt Csányi Sándortól is megvonni a bizalmat.

Hogy lehet az, hogy neki mindent elnéznek?

Az ígéretei ellenére nem növekszenek a nézőszámok.

A válogatottnál előrelépés, ha a helyezéseket nézzük szigorúan, akkor nem láthatunk, ha nincs a létszámemelés, akkor nem jutunk ki a 2016-os EB-re sem.

Gyönyörű megmozdulása volt Pintér Attila kinevezése, majd egy tétmeccs utáni menesztése.

Vajon miért nem lehet Csányi Sándort elmozdítani a helyéről? Persze a kérdés feltevése is ostoba. Mindenki tudja, hogy miért nem lehet, azért amiért a többi sportszövetség elnöke is az, aki.

A tv-ben közvetített meccsek számát csökkentették, mert akkor majd rohannak ki az emberek, ez sem jött be, most kicsit visszalépve a 21. században értelmezhetetlen döntéstől, már online minden nb1-es meccset lehet követni, de természetesen szinte mind egyidőben, hogy mégse tudjon egyvalaki 2 meccsnél többet megnézni, ha kíváncsi is rá véletlenül.

Következő intézkedése volt a szurkolói kártya bevezetése, amelyből szintén kihátráltak, miután a szurkolók ellenségesen fogadták. Talán nem a bevezetés előtt kellett volna társadalmi egyeztetést kezdeményezni?

A klubfutballról sok előrelépést szintén nem lehet elmondani, kivéve ha az a cél, hogy a játékosoknak ne kelljen a kettős terhelésre fogni a sikertelen bajnoki szereplést, mert a bajnoki rajtra már csoda, ha van magyar csapat az európai ligákban.

De Csányi szinte minden évben elmondta, hogy látható a fejlődés, csak azt nem mondta, hogy miben.

Láthatjuk, hogy számtalan intézkedés átgondolatlan, megalapozatlan volt, és mindig próbált visszakozni a saját értelmetlen döntéseiből. Ezt mutatja a szövetségi kapitányok névsora is.

Csányi Sándor 2010 júliusában lett a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke. A mostanáig eltelt bő 7 év alatt a következő szövetségi kapitányok voltak:

  • Erwin Koeamn-t örökölte, de nem tartott rá igényt
  • Egervári Sándor
  • Csábi Sándor (ideiglenes)
  • Pintér Attila
  • Dárdai Pál
  • Bernd Storck

Összesen 6 szövetségi kapitány, de ha Koeamen-t és Csábit nem számoljuk, akkor is 4. Most jön valószínűleg egy újabb ideiglenes szövetségi kapitány. Ebből is látszik a kapkodás, sok sikeres döntést nem hozott. 

Egy dolgot nem lehet elvitatni Csányi Sándortól. Az interneten fellelhető képek tanúsága alapján tudja, hogy kivel kell nézni a meccseket. A "Csányi Sándor nézte a meccset" keresésre a következő találatot dobta ki a Google kereső: képek

Ha érdekelnek a témák a Politika, Sport és a Gazdaság világából, akkor kattints a Követés gombra!

A bejegyzés trackback címe:

https://psbm.blog.hu/api/trackback/id/tr8613009860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sZulamith 2017.10.18. 14:20:15

Az, hogy kivel nézi a meccset szerintem amilyen körben forog. Gondolom ha a faluszéli vályogház lakói között forognak, velük nézné.
Hozzáértése a foci irányításához viszont megkérdőjelezhető. Bizonyára jó pénzért azért hozta Storckot, mertt jónak látta. Akkor vagy Ő értékelte túl, vagy a korülmények okozták, a rossz teljesitményt. Semmikép nem hibás a szövetségi kapitány.

bernivan 2017.10.18. 15:09:03

Én akarok lenni a kapitány...én, én...légyszi, légyszi, légyszi.....ÉN SZERTNÉK LENNI!
Úgy felkészítem a csapatot és olyan világbajnoki döntőnk lesz, hogy a mi nemzetünk képviseli a FÖLD-et, míg az ellenfél a MARS válogatottja lesz!

elvis56 2017.10.18. 15:30:24

Csányi is elmehetne már a büdös p.csába.Eleget lopott a szegény deviza hitelesektöl.

high up! 2017.10.18. 15:34:44

Azt bírom ezekben a valahol valamire vitt csókákban, hogy egy siker után egy bizonyos területen képesek elhini magukról, hogy akkor ők akkor most már mindenhez értenek.

Oszt akor itt van fekete fehéren, hogy 7 év Csányi egyenlő 7 darab dupla nullával. Az EB mák dicsőség (Ausztria válogatottja teljesen formán kívül érkezett meg, plusz egy jó meccs Protugália ellen) mint kiderült nem hogy nem volt tartós, nem lehetett rá semmit sem építeni, hanem éppenséggel a mély megcsúszás jött utána. Az EB tehát csak egy rövid kilengés volt a nulla pont körül.

Csányi teljesen csődöt mondott tehát a foci gazdaságban: általa beharangozott, külföldön versenyképes utánpótlás generáció a térképen sincs. Az a 2-3 aki még volt, ott süllyed el Nyugaton a kispadon vagy a 2. osztályban vagy Félázsiában.
Az NB1 -es játékosok fizikai, szellemi színvonala az albán kecskével se állná a versenyt.

Magyarország világrekorder lett az ürességtől kongó stadionokból , sok 100 milliárd forintot ilyen gyorsan és nyom nélkül elégetni minimum 20 év fegyházat jelent egy demokratikus berendezekedésü országban. A focihoz szintén síkhülye Orbaneszku jól beszopatta Csányit, hogy ha majd Turul Kettő Jóska Wembley stadiont kap a falujába, oszt Turul Mágus fogja edzeni a Turul Mutyi bajnokságban, akkor majd a Mi Turul Gyereküknkből pár év múlva Magyar Messzi lesz. Hülyék!

7 év Csányi alatt a sikerek helyett 7 év dilettanizus és 7 szűk esztendő sikeredett. Mintegy 500 milliárdnyi elégetett forinttal. De nem fog Csányi lemondani, mert majd megmagyarázza ő is hogy Soros!

Ja, és ezek a Török Gáborok, Garancsi maffiózók mijafaszt kersenek az MLSZ-ben???? Fagyi árust nem akarnak felvenni????

FOLYTASSUK!

andd1234 2017.10.18. 15:34:45

Csányinak annyi köze van a focihoz, mint nekem az űrrepüléshez.
Egy alkalmatlan szar vezető, ráadásul túlfizetett rossz súgói vannak.

János Tóth III. 2017.10.18. 16:13:05

Nincs igazatok !!

Csányi felelősséget érez a foci iránt és nem akar ebből anyagi hasznot húzni. Nyugodtan élhetné a gazdagok világát mégis tenni akart, jobbítani, hogy a foci is olyan sikeres legyen mint a vállalkozásai.
Ő egy tehetséges, jószándéku ember és könnyű kritizálni, bírálni. Csányi megteremtette az anyagi alapját a foci világának. Furcsa, hogy csak a negatívumokat sütitek rá az eredményeket nem.
Nem mindegy, hogy Magyarország leggazdagabb embere vállalja fel a magyar foci felemelkedését.

Hajrá Csányi ne add fel!

Punxsutawney Mormota 2017.10.18. 17:34:44

Szerintem Dárdait se számold bele, mert csak ideiglenesre vállalta el a feladatot. Nem teljesen hülye a srác, pontosan ismeri a magyar futtballközeget és tudta, hogy előbb vagy utóbb megennék a hiénák.

psbm 2017.10.18. 18:00:25

@high up!: Tarsoly Csaba is elnökségi tag volt, mostmár nincs ideje rá gondolom.:)

Punxsutawney Mormota 2017.10.18. 18:06:20

@high up!: Nem tisztem védeni Csányit, nem is szorul rá, és amúgy is megehetné a fene. De nem tehet egyszemélyben mindenről. A fejére olvasni az akadémiák kudarcát, azt, hogy a játékosok meccsek előtt már-már név szerint köszöntik a szurkolókat, nem az ő hibája, hanem a magyar futballközegé.

Ennek a rendszernek köszönhető, hogy 30 év után jutottunk ki először egy világversenyre, és a dolgok jelenlegi állása szerint még 30 évet kell várnunk. Ami persze valahol geciség, mert ha megnézzük, hogy milyen csapatok maradtak ki Európából, - és még milyenek fognak - illetve ha összeveted azzal, hogy kik jutnak be az ázsiai, óceániai, afrikai csoportokból, akkor látható, hogy a FIFA túlerőltetett PC-jének köszönhető. Mint amikor valamelyik vb-n egy szamoai (???) bíró fújt, aki már a negyvenedik perc tájékán úgy kivolt, hogy kb 60 méterről figyelte az akciókat. Fos gyengék vagyunk, de talán Iránt, Ghánát, Hondurast megvertük volna, de az otthon maradt dánok, csehek, osztrákok, svédek, ukránok egészen biztosan.

Mindenki tudja, és Végh Antal már több, mint 40 éve megírta, hogy miért beteg a magyar futball. Túl sokan élnek túlságosan jól a nagy büdös semmiből. Emberek ezreinek, az úgynevezetett "szakmának" sokkot okozna, hogy ha itt valami komolyan megváltozna, vagy valaki megváltoztatná a közeget. A TAO pénzek csak növelték a zavarosban való halászás lehetőségét, és efölött a kormányzat készségesen elnéz, sőt támogatja a nagyipari rablást.

Mit kellene csinálni? A jelenleg futball körül zümmögő legyeket eltiltani mindenfajta sporttevékenységtől. Az akadémiai rendszer mehet a kukába, és a tehetségek felkutatását már óvódás, vagy kisiskolás korban kell elkezdeni. Kellenek pályák, műfűves, villanyfényes pályák, de nem stadionok. Kellenek kisegyesületek, nevelőegyesületek, kellenek elhivatott és megfizetett edzők.

Tudod hogy működik a tehetséggondozás Franciaországban? Az óvónő észrevette, hogy a hároméves fiam a többi gyerekhez képest sokkal ügyesebben bánik a labdával. Ezért szólt az óvóda mögött-melletti területen lévő egyesület egyik edzőjének, hogy nézze már meg a gyereket. Az edző megnézte, aztán szóltak nekünk, hogy mit szólnánk ha a gyerek ott focizna? Onnan kezdve a gyereket hetente háromszor az óvónő kézen fogta és hátsó kapun átvitte edzésre, mi meg összeszedtük őt utána.
Amikor átköltöztünk Belgiumba, az edző megnézte, hogy milyen csapatok vannak a környékünkön, majd írt egy ajánló e-mailt az ottani korosztályos edzőknek, akik 24-48 órán belül válaszoltak, hogy örömmel átveszik a gyereket. Kb így kellene működnie a rendszernek.

Annyiban igazad van, hogy Csányi nem teljesítette a vállalásainak a kis részét sem, és ebből egy kultúrországban le kellene vonnia a konzekvenciát egy vezetőnek. De nem vagyunk kultúrország.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.10.18. 18:51:44

Tudsz mondani egy olyan szövetségi kapitányt az elmúlt évtizedekből, aki alatt EB csoportelsőséget ért volna el a magyar válogatott? Hát ezért nem.. Az ő széke akkor kezd el majd inogni, ha nem jutunk ki a következő EB-re..

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.10.18. 18:54:38

@EU zászlót mindenhova!: Természetesen nem szövetségi kapitányt akartam írni, hanem MLSZ elnököt, de azért az kiderült, hogy Storck elküldését fasságnak tartom.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.10.18. 18:57:31

@high up!: "7 év Csányi egyenlő 7 darab dupla nullával"

Tavaly nyáron mit néztél, a cseh-2-t?

a nemzet fogatlan provokátora 2017.10.18. 19:59:55

@Punxsutawney Mormota: Vajon az osztrák kapitány lemondott a tavalyi eb bukta (csoport utolsó helyezés) után? ( Ja nem..) Tehát akkor Ausztria nem kultúrország?

psbm 2017.10.18. 20:20:42

@a nemzet fogatlan provokátora:@EU zászlót mindenhova!: Ott a szövetség elnöke és a kapitány is ugyanaz régóta, de itt Csányi szorgalmasan cserélgeti a kapitányokat, míg önmagában nem keresi a hibát. Mi értelme van átlag 2 évente lecserélni egy szövetségi kapitányt. Ez jelent körülbelül 15, jó esetben 20 tétmeccset. Ezt mondom, hogy kapkodó, átgondolatlan, statégia nélküli vezetést valósít meg. Ő azért már ott van több mint 7 éve, azalatt a staidonépítésen kívül, ami szerintem értelmetlen, sokminden nem történt. Azt meg, hogy kibővítették 24 csapatosra az EB-t ne legyen már az ő érdeme (pláne, hogy erről még 2008-ban döntöttek), ha 24 csapatos lett volna akkor 44 év alatt már párszor kijutottunk volna, gondolom ebben megegyezhetünk.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.10.18. 21:09:56

@psbm: Ebben speciel egyetértek. Tök hülyeség volt elküldeni Storckot, de sajnos nálunk minden kudarcélmény tömeghisztériához vezet, és mindig elhisszük, hogy majd az új valaki akkor majd neki sikerül, és ha nem akkor a fejét követeljük.
Most is, hogy majd idehozzuk Sousa-t vagy a faszom tudja kit, és akkor majd ott leszünk az EB-n, ahelyett hogy adtunk volna több időt egy olyan kapitánynak, aki valamit letett az asztalra, ráadásul keményen szembement a hazai "szakmával", ha arról volt szó.

Punxsutawney Mormota 2017.10.18. 21:32:34

@a nemzet fogatlan provokátora: A szövetségi kapitányról van szó? Igen? Ja nem, Pisa-pozitív troll. Legközlebb olvass, mielőtt beleszólsz valamibe!

a nemzet fogatlan provokátora 2017.10.18. 22:22:36

@psbm: De vajon miért ugyanaz, amikor eredménytelenek?Hatalmas volt a sógorok várakozása az eb előtt, aztán utolsók lettek. Lett valami következménye? Vagy a mostani 4. helyüknek a selejtezőcsoportban? Ha Dzsudzsiék 4.ek lettek volna, a stadiont sem hagyják el élve a 2. feröeri meccs után..:)

a nemzet fogatlan provokátora 2017.10.18. 22:37:52

@Punxsutawney Mormota: Ha a szövetség felelősségét felveted, akkor minimum, hogy az általuk kinevezett kapitány felelőssége is felmerül.Ugye? (Ha képes lennél logikusan gondolkodni, megértenéd.)
Egyébként meg teljesen nyilvánvaló, hogy az osztrák futballszövetség vezetése sem mondott le, hisz ez maga után vonta volna a svájci Marcel Koller kapitány távozását is. Tehát Ausztria nem "kultúrország", te nagyon ostoba? :))

Punxsutawney Mormota 2017.10.18. 22:51:01

@a nemzet fogatlan provokátora: A cikk a szövetség felelősséget feszegeti, homo habilis barátom. Senki nem írt az osztrákokról, Te hoztad fel, mert mindenképpen valamivel revolverezni akartál. Storck még korábban feljánlotta a lemondását, nem fogadták el, de lehet, hogy újat mondok, mert ez nem szerepel a habonyárpi agytrösztjeitől kapott leiratodban.

Értőbb olvasást, éhbértroll, értőbb olvasást, mert kurvára senki nem pofázott a szövetségi kapitányról.

a nemzet fogatlan provokátora 2017.10.19. 11:23:38

@Punxsutawney Mormota: Nem tudod kikerülni a problémát, hiába vergődsz. Azt írtad, hogyha Magyarország kultúrország lenne, akkor a szövetség vezetője lemondana.
Az osztrák szövetség vezetője sem mondott le, holott az utóbbi időben mélyrepülésben vannak. Tehát szerinted Ausztria sem kultúrország. Hogy fogsz ebből kimászni? :))
süti beállítások módosítása