psbm

psbm

Menekülés a vereségbe

2018. november 14. - psbm

Egyetlen esély maradt, hogy kijussunk a 2024-es EB-re. Ki kell kapni Észtországtól, és ki kell esni a D divízióba a Nemzetek Ligájában.

football-stadium-3404535_1920.jpg

Aztán reménykedni kell abban, hogy a lebonyolítás hasonló lesz a mostanihoz, és akkor Androrrából és Luxemburgból kicsit jobban felkészülve, ki lehetne jutni az Európa-Bajnokságra.

Persze a szakértők azt szokták felhozni a hátralévő meccsek fontosságának bizonygatására, hogy az itt elért eredmények alapján sorsolják az előttünk álló Európa-bajnoki selejtezősorozat csoportjait, és nem mindegy hogy harmadik vagy negyedik kalapból sorsolnak minket. Mondjuk nagyjából mindegy, mert csak az első kettő jut ki, és a hátralévő két meccstől függetlenül már így is valószínűbb a negyedik kalap (jelenleg Magyarország a ranglistán 34. helyen áll, 30.-nak kellene lenni, hogy 3. kalapba kerüljünk a sorsolásnál, a csoport második helyén álló Görögország is csak a 31.) 

És ez a kiesés további előnyökkel is járna. Mint az alkohol és drogfüggőknél is, ahhoz hogy bevallják, hogy baj van, szükségük van arra, hogy padlóra kerüljenek. Ez a kiesés lehetne a magyar foci SZIN fellépése. Végre Csányi „mindenhez is értek” Sándor is bevallhatná magának, hogy ehhez lehet mégse. Bár ez lehet hiú ábránd. Az előző tucat rossz döntései után se történt ez meg.

Csak az utóbbi 1 évből, a legjelentősebbek. Tavaly novemberben kineveznek egy olyan embert szövetségi kapitánynak, akinek semmi köze nem volt eddig a magyar labdarúgáshoz. Végignéztem szinte az összes európai ország válogattját. Példanélküli az ilyen, hogy úgy nevezzenek ki szövetségi kapitánynak valakit, hogy előtte ne dolgozzon klubedzőként vagy utánpótlás-válogatott edzőként az adott országban legalább pár évet. De ez még semmi, 2 meccs eltelt úgy, hogy már tudtuk, hogy ő lesz a szövetségi kapitány és mégis Szélesi Zoltán készítette fel a válogatottat ezekre a meccsekre. Ezt követően a barátságos meccseken Leekens ámokfutott, és menetrendszerűen jött a szövetségi kapitány váltás a tétmeccsek előtt.  Szerintem az ellenfelek már röhögnek csak rajta, ha sorsolásnál egy csoportba kerülnek velünk. Tudják, hogy a selejtezősorozat előtt, vagy a selejtezősorozat elején várható egy szövetségi kapitány csere a hosszútávú stratégia részeként.

Tehát összefoglalva, meg kell próbálni újra Andorra és Luxemburg ellen, és ha így se sikerül kijutni, akkor tényleg abba kell hagyni ezt az egészet, vagy legalább Csányi Sándor mondhatja azt, hogy innen már csak felfelé vezet az út.

 

Ha érdekelnek a témák a PolitikaSport és a Gazdaság világából, akkor kattints a Követés gombra vagy kövess Facebookon!

.

A bejegyzés trackback címe:

https://psbm.blog.hu/api/trackback/id/tr2114373105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása