psbm

A rezsicsökkentést úgy látszik máshol hozza be a nemzeti gázszolgáltató

2019. április 02. - psbm

Már rég írtam bejegyzést, nagyon sok üzenetet kaptam ezzel kapcsolatban. Mindenkit megnyugtathatok, nincs semmi probléma, és folytatódni fog a blog, csak éppen házvétel - házfelújítás kombóban vagyunk, és nagyon sok munka van vele. Majd ezzel kapcsolatban még érzeknek bejegyzések, úgy gondolom sok embernek hasznosak lehetnek a tapasztalataink.
Márciusban jutottunk el a gázóra beszereléséhez, ugyanis az előző tulaj még évekkel ezelőtt visszaadta azt. Tegnap pedig kaptam egy csekket a gázórabeszerelésről az NKM Észak-Dél Földgázhálózat Zrt-től, akik egészen gusztustalan gyakorlatot folytatnak.

gas-1938298_1920.jpg

Tovább

Orbán érvel

Orbán Viktor Európai Parlamentben elmondott beszéde inkább szólt a magyar televízió nézőknek, mint az ott ülő képviselőknek. A legszebb, hogy Orbán Viktor beszédében nehezményezi, hogy a jelentés kettős mércét alkalmaz, és visszaél a hatalommal, remélem ezt majd elmondja a magyar Országgyűlés előtt is a magyar miniszterelnöknek.

Az, hogy nem az EP-képviselőknek beszélt az abban is megmutatkozik, hogy a Sargentini-jeltnésben megfogalmazott pontokat nem is akarta cáfolni. Ehelyett teljesen a helyzethez nem illő érvekkel próbált meg operálni. Képzeljük el, hogy ugyanilyen típusú érveket sorakoztatna fel O.Vidor (nem valós személy és bármilyen hasonlóság a valósággal csak a véletlen műve) egy tettenért lopást követően a bíróság előtt!
 

Orbán Viktor az EP-ben (00:25-től): „…Önök most nem egy kormányt, hanem egy országot és egy népet fognak elítélni. Azt a Magyarországot fogják elítélni, amely 1000 éve tagja a keresztény európai népek családjának. Azt a Magyarországot, amely munkájával és ha kellett vérével járult hozzá a mi nagyszerű Európánk történetéhez. Azt a Magyarországot fogja elítélni, amely fellázadt és fegyvert fogott a világ legnagyobb hadserege, a szovjet ellen. És súlyos véráldozatot hozott a szabadságért és a demokráciáért. És amikor kellett megnyitotta határait a keletnémet sorstársai előtt.”


O.V., egy tettenért lopást követően a bíróság előtt: "Önök nem csak engem, hanem az egész családomat nehéz helyzetbe hozzák, ha elítélnek. Megjegyzem, hogy a családommal együtt már hosszú évtizedek óta tagjai vagyunk a keresztény imakörnek. Emellett tavaly az egész családom elment vért adni. És el fog ítélni engem a bíróság lopásért, pedig tavaly elvertem egy kétszer akkora embert, mint én. És még a pólóm is véres lett közben. Tavaly pedig egy keletnémet családot is vendégül láttunk a kertben. Mondtam, hadd sátorozzanak pár napot a kertben. Remélem az érveim meggyőzik a Tisztelt Bíróságot!"

 

Orbán Viktor az EP-ben (01:25-től): „…azok vádolják Magyarországot, akik örökül kapták a demokráciát…”

O.V., egy tettenért lopást követően a bíróság előtt: "Egy olyan ügyész vádol engem azzal, hogy loptam (ami igaz, de ez részletkérdés), aki örökölt tavaly egy balatoni nyaralót."

 

Orbán Viktor az EP-ben (04:21-től): „2009-ben 56 %-os, 2014-ben 52%-os többség szavazott ránk. Tisztelt Képviselő Hölgyek és Urak, az Európai Parlamentnek mi vagyunk a legsikeresebb pártja."

O.V., egy tettenért lopást követően a bíróság előtt: "Tavaly a német középfokú nyelvvizsgán 85%-ot, az angol felsőfokú nyelvvizsgán pedig 80%-ot értem el. Ez volt a legjobb eredmény az egész városban, és Önök mégis el akarnak engem ítélni lopásért. Felháborító."

 

Orbán Viktor az EP-ben (06:17-től): „Kerítést építettünk, és megállítottuk az illegális migránsok százezreit. Megvédtük Magyarországot, és megvédtük Európát. A mai eset az első az Európai Unió történetében, amikor egy közösség elítéli a saját határőreit.”

O.V.,egy tettenért lopást követően a bíróság előtt: "Az óvodánál lévő kerítés felújításában is segítettem. Megvédtük a gyerekeket attól, hogy kiszaladjanak az útra, és elüsse őket az autó. A mai eset az első, hogy a bíróság elítél egy kerítésépítőt."

Vajon, hogy nem mentették fel a vádlottat? :)

Ti felmentenétek?

 Ha érdekelnek a témák a PolitikaSport és a Gazdaság világából, akkor kattints a Követés gombra vagy kövess Facebookon!

 

Orbán vs. Lázár

Nagy a verseny a facebookon a két vezető politikus között a kampányhajrában, hogy melyikük tud több ferdítést, több uszítást, illetve több demagógiát beletenni a napi videójukba. A mai részben Lázár János a Bécsben élő migránsokkal riogat, Orbán Viktor Nerzsébet-utalványért vásárol szavazatokat.

Tovább

Kinek buli ez? Népszavazás a Bulinegyedről

Az első részeredmények alapján nem lesz meg a több mint 50%-os részvétel az erzsébetvárosi népszavazáson. Ez nem is meglepő. Ebben a formájában a népszavazás, mint intézmény használhatatlan. 

Ebben az esetben az is rátesz erre, hogy a szavazásra jogosultak kisebb része lakik csak azon a részen, ahol a tényleges csendháborítás történik. És mégis szavazhat az egész kerület.

bulinegyedes.jpg

Tovább

Orbán Viktor - az egyszerű vidéki fiú

Legalábbis látszólag. És ez az, ami számít a választások szemponjátból.

Orbán Viktor ugyanis egy termék, akit el kell adni a választóknak. Helyettesíthetnénk őt egy telefonnal vagy egy intelligens mosóporral is, ha nem csak emberekre lehetne szavazni a választáson. Egyik esetben sem az a fontos ugyanis, hogy mennyire jó valójában az adott termék, az számít, hogy a fogyasztó mit gondol róla a reklámok alapján. Például a Coca-cola vagy a Heinken esetében nem csak a kólát vagy a sört veszi meg a vásárló, hanem egyfajta életérzést is vásárol. Orbán Viktor esetében pedig nem csak egy politikusra szavaz, hanem az egyszerű vidéki emberre, aki lehetőségeihez mérten puritán életkörülmények között él, és mindent megtesz országa védelmében, a munkások, nyugdíjasok, vidéki emberek érdekében. Mert ő is egy közülük.

Nem a véletlen műve az, hogy a 2018-as választások előtt alig több mint 3 hónappal vonattal utazik, Bécsben kolbászt eszik a kis belvárosi standnál. Emellett nemzeti konzultációkat hirdet, amiben meg szeretné tudni, hogy mit gondol az ország lakossága, mert ő csak és kizárólag  a népet képviseli. Ez egy felépített kommunikációs stratégia.

És ez nem is most kezdődött.

Tovább

STOP FIDESZ

Remélem április 8-án az ellenzéki pártok és a szavazópolgárok megállítják ezt az ámokfutást. Ez közös felelősség. Mondjuk addig még gondolom durva dolgok fognak jönni, úgy látszik a fiúk összedugták a fejüket a kormányülésen, és nem riadnak vissza semmitől.

A Fidesz Soros György elleni törvénytervezetéről ez a vicc jutott eszembe:

Két svéd favágó vágja a fát az erdőben. Egyszer csak az egyik fogja a baltáját és levágja a másik karját. Mire az:
- Te, ez most vicc volt vagy komoly?
Az első kihuzza magát:
- Persze, hogy komoly.
- Na azért, mert viccnek kicsit durva lett volna.

Ennél messzebbre már nehezen lehet menni a gyűlöletkeltő kampányban, de biztos vannak még ötletek a tarsolyban. A törvénykezést már megszoktuk, hogy úgy értelmezik, mint a saját hatalmuk megtartásának egyik eszközét. De ezzel a személyre szabott törvénykezés csúcsára értek. Eddig próbáltak legalább kamuneveket kitalálni a lex CEU-nak, a lex Borkainak, lex Járainak és a többinek. Már a látszatra sem adnak. Az, hogy az ország ügyeit is intézni kellene, az már természetesen nem fér bele az idejükbe, főleg, hogy még Mészáros Lőrincnek 100 milliárdot kellett kiosztani 3 hét alatt.

De miről is szól ez a törvénytervezet?

Tovább

Közvélemény-kutató cégek eltérő ereményei

Még októberben jelent meg az Indexen egy cikk azzal a címmel, hogy „Már csak 5%-on áll az MSZP”. Ez cikk a kormányközeli Nézőpont Intézet mérési eredményeit mutatta be. Meglepően alacsonynak tűnt, még ha tudjuk is, hogy az utóbbi időben csökkent a szocialista párt népszerűsége. A ma megjelent cikkben is teljesen eltérő eredmények jöttek ki például az MSZP és a Jobbik esetében is az Iránytű, a Nézőpont illetve a Republicon közvélemény-kutató cégek mérései között.

A www.kozvelemenykutatok.hu  honlapon részletesen lehet látni hónapokra lebontva az egyes intézetek által mért eredményeket. Itt elég nagy eltéréseket látni a különböző cégek  mérései között. Elkezdtem gondolkozni, hogy melyik pártnak milyen közvélemény-kutatási eredmények előnyösek.

valasztas.png

Tovább

Kereszt-kérdés:Ti mit szállíttatnátok haza a kormánnyal?

A napokban a 21. század egyik legfontosabb külpolitikai mozzanatát láthattuk, vagy legalábbis a rá fordított energiából arra lehet következtetni. Franciaországban leszednek egy keresztet, amelyre válaszul (monjuk nem kérdezte senki) miniszteri szinten igényt nyújtott be Magyarország a keresztre. Szijjártó Péter sajtótájékoztatót tartott, és körbehaknizta a médiát azzal, hogy nem kommentálja a franciák döntését, de az szégyenteljes.

Tovább