psbm

psbm

STOP FIDESZ

2018. január 28. - psbm

Remélem április 8-án az ellenzéki pártok és a szavazópolgárok megállítják ezt az ámokfutást. Ez közös felelősség. Mondjuk addig még gondolom durva dolgok fognak jönni, úgy látszik a fiúk összedugták a fejüket a kormányülésen, és nem riadnak vissza semmitől.

A Fidesz Soros György elleni törvénytervezetéről ez a vicc jutott eszembe:

Két svéd favágó vágja a fát az erdőben. Egyszer csak az egyik fogja a baltáját és levágja a másik karját. Mire az:
- Te, ez most vicc volt vagy komoly?
Az első kihuzza magát:
- Persze, hogy komoly.
- Na azért, mert viccnek kicsit durva lett volna.

Ennél messzebbre már nehezen lehet menni a gyűlöletkeltő kampányban, de biztos vannak még ötletek a tarsolyban. A törvénykezést már megszoktuk, hogy úgy értelmezik, mint a saját hatalmuk megtartásának egyik eszközét. De ezzel a személyre szabott törvénykezés csúcsára értek. Eddig próbáltak legalább kamuneveket kitalálni a lex CEU-nak, a lex Borkainak, lex Járainak és a többinek. Már a látszatra sem adnak. Az, hogy az ország ügyeit is intézni kellene, az már természetesen nem fér bele az idejükbe, főleg, hogy még Mészáros Lőrincnek 100 milliárdot kellett kiosztani 3 hét alatt.

De miről is szól ez a törvénytervezet?

Röviden arról, hogy az illegális migrációt támogató szervezeteknek be kell jelenteniük ezen tevékenységüket. Az számít ilyen szervezetnek, aki harmadik országbeli állampolgár Magyarország területére   történő jogszerűtlen belépését, átvételét és tartózkodását szponzorálja vagy egyéb módon támogat.

A tervezet tehát a szponzoráció szót használja, amit nem fejtenek ki, hogy mit jelent. Mert ha pénzzel támogatják azt, hogy valaki bejusson az országba illetéktelenül, akkor az valóban bűncselekmény. Viszont én úgy tudom, hogy a Helsinki Bizottság például csak jogi segítséget nyújt. Azért ezt a példát hoztam, mert Lázár János is ezt a példát hozta arra, hogy kire vonatkozhat a törvény.

Azonban ha valaki valóban bűncselekményt követ el, akkor miért nem kerül bíróság elé? Hiszen, ha valaki az illegális migrációt támogatja, akkor a már egy ideje a BTK-ban lévő embercsempészet bűncselekményét követi el. A jogi segítség úgy gondolom nem tartozik ide, hiszen ezen logika alapján a gyilkost védő ügyvéd is bűnrészes lenne.

A törvénytervezet szerint a tevékenységet továbbra is lehet folytatni, csak a külföldről kapott támogatás 25%-át illetékként be kell fizetni. Tehát magyar pénzből, illetve a külföldi pénz 75%-ból lehet elkövetni bűncselekményt? Vagy nem bűncselekmény, de akkor miért kell ezeknek a szervezeteknek extra regisztrációs kötelezettség a többi civil szervezettel szemben.

Az is igazi jogi bravúr, hogy a törvénytervezet szerint egy illegális dolgot végző szervezetnek be kell jelentenie, hogy illegális dolgot végez. Ez olyan, mintha az is benne lenne a BTK-ban, hogy a betörőnek vagy gyilkosnak kötelező feladnia magát a rendőrségen 48 órán belül, ellenkező esetben azért is megbüntetik.

Az igazi logikai csavar a harmadik pillére a tervezetnek, miszerint ki is utasíthatják azokat akik segítik az illegális migrációt, tehát például a Helsinki Bizottság csak úgy működhet tovább, hogy a tagjai nem jöhetnek be Magyarország területére.

A kormány társadalmi egyeztetést hirdetett a tervezettel kapcsolatban. Gondolom mindenki támogatni fogja a tervezetet. Nektek mi a véleményetek róla?

Ha érdekelnek a témák a PolitikaSport és a Gazdaság világából, akkor kattints a Követés gombra vagy kövess Facebookon!

 

Forrás: https://goo.gl/65JXxR

A bejegyzés trackback címe:

https://psbm.blog.hu/api/trackback/id/tr5913611525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.01.28. 23:20:48

Remélni lehet, de nem fogják. Mivel az értelmes emberek nem nagyon mennek el szavazni, aki mégis, annak a szavazatai erősen eloszlanak majd a marakodó ellenzéken, a fideSSbirkák meg csak orvosi igazolás ellenében maradhatnak el a szavazásról, borítékolható az eredmény. Sajnos ennek a maffiának olyan mértékben agymosottak és fanatizáltak a szavazói, mint anno Hitler náci pártjának a rajongói.
Bele kell törődni, hogy törvényes úton nem lehet megszabadulni a hazaárulók maffiájától.

psbm 2018.01.28. 23:28:14

@hullajelölt88: Igen, de ezért se értem, hogy miért bojkottra, és miért nem szavazásra biztatják az embereket. A Fideszesek biztos elmennek. A többi választópolgárnak kellene minél nagyobb számban elmenni. Azt nem értem, ha 20% jár jól kb a Fidesz intézkedéseivel, de abból is 15% csak rövidtávon, akkor hol van a maradék 80%. Ők miért nem mennek el nagyobb számban. Jó vannak tippeim, de inkább nem írom le. Ami a baj, hogy még az elméletileg értelmiségiek közül is van aki a bojkottra biztat. Mi lenne az eredménye? Felháborodás? 3-4 hétig.
Nem hülyeség az az amerikai szabály, hogy valaki csak két ciklust lehet hatalmon, az biztos. A túlhatalom soha nem vezet jó eredményre.

2018.01.29. 00:31:08

@psbm: mert minek? Felháborító gazemberség, hazaárulás ami most folyik, de minek menjek szavazni, ha tudom, hogy legjobb esetben is csak egy bokros csomaggal leszünk gazdagabbak, ha ezeket leváltjuk?
Sittre, kötélre nem kerülnek, pedig sokszorosan kiérdemelték.
Ezt a szavazást már én is kihagyom, azt hiszem.

legális 2018.01.29. 00:43:43

@psbm: Merkellel azért egyeztesd le ezt a kétciklusos ötletedet. De jobb lett volna azelőtt , mielőtt leírod.

A Helsinki Bizottság nélkül szerintem megleszünk.

Mi a gond azzal, hogy ne támogassunk illegális migrációt? Támogass legálisat. Vagy szerinted támogassuk a tanárverő cigányanyukákat, vagy mentősverő részegeket is? Csak azért mert az Orbán-rezsim hozott törvényt a a tanárok, eüdolgozók stb. védelmére?

Mérnork 2018.01.29. 02:32:01

"hiszen ezen logika alapján a gyilkost védő ügyvéd is bűnrészes lenne"
Egy normális világban így is lenne.
Mármint olyan esetben, ahol egyértelmű a gyilkos kiléte, mer mondjuk x szemtanú van és ott fogta el a rendőrség a helyszínen, gyilkolászás közben.

Leordítász király 2018.01.29. 02:46:17

Ennyi külföldről pénzelt felforgató népség ritkán termett ebben az országban. Nekem mindig a "Zsuzsika" jut eszembe meg a "Baba" haverja 2015-ből mikor itt pátyolgatták az Abu el-Kebabokat. Most hol vannak, he? No hát, visszahúztak a gazdijaikhoz, hogy elfogyott alóluk a talaj. De lehetett volna ez másképp is, és nem rajtuk múlt.
Titeket kell megállítani!
Nem a kormány tehet róla, hogy ennyi rohadt külföldi ügynök császkál az országban.
De ne császkáljon, se Zsuzsikák, se helsinki buzik.

incognito ergo sum 2018.01.29. 03:47:49

Most épp a homofóbiára építik a legújabb kampányt.

incognito ergo sum 2018.01.29. 03:52:50

@hullajelölt88:

Ha egy alkalmazottad meglop, arra is csak legyintesz...?

Elhiszed neki, hogy csak nála rosszabbakat találnál, ezért inkább hagy lopni? Pedig már az egész pereputtya belőled él, jobban, mint te magad.

DFK 2018.01.29. 05:46:04

Hehe. Az államcsődös Fletót akarjátok vissza? Azt nem látjátok, hogy a többségnek jó, ami történik....

Stenonis 2018.01.29. 06:04:43

@Mérnork:
Mindenkit megillet a védelem joga.
És nem mindegy, hogy valakit hirtelen felindulásból elkövetett emberölésért, vagy pedig aljas indítékból, előre eltervelt, nyereségvágyból elkövetett emberölésért ítélnek el.

Stenonis 2018.01.29. 06:08:48

@DFK:
A többségnek is rossz, legfeljebb nem veszik észre.
Most.

Mert ugye az senkinek sem jó, hogy az EU-s támogatások minimum 50-60%-át ellopják.
Természetesen az ellopják nem teljesen jó szó erre, hiszen mindenről születik számla (és ezzel növekszik a GDP is), de valós teljesítmény nincs mögötte. Mert végül senki sem ellenőrzi le, hogy milyen mély volt a munkaárok, mennyi betont kellett felhasználni, milyen tanácsadói díjak voltak szükségesek.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.29. 06:24:43

Az idei jelszó a STOP BALLIBA! A nép protesztszavazni fog a ballibek ellen.

különvélemény 2018.01.29. 06:51:18

"A jogi segítség úgy gondolom nem tartozik ide, hiszen ezen logika alapján a gyilkost védő ügyvéd is bűnrészes lenne."

Nem, mert a gyilkos már elkövette a bűncselekményt, azon már a védő nem tud változtatni.
A migránst viszont számtalan módon segítik, hogy bejusson az unió területére, a migration aid konkrétan hajókkal is, de a többi szervezet is folyamatosan "tájékoztatja" a migránsokat, hogy hol lehet ellenőrzés nélkül bejutni.

különvélemény 2018.01.29. 06:57:39

@Mérnork:
Nem számít, hogy ő követte el, vagy sem. A védőnek nem az állam, vagy a bíró az ellenfele, hanem az ügyész. Az ügyész nyilván rá akarja bizonyítani a bűncselekményt, ha már vádemelési javaslattal átadta az ügyet a bíróságnak, a védőügyvéd őt ellenőrzi, most divatos kifejezéssel élve a "fékek és ellensúlyok" egyik oldala. Az7 ügyésznek nem érdeke felkutatni az enyhítő körülményeket, márpedig az is az igazsághoz tartozik.

midnightcoder2 2018.01.29. 07:10:39

@incognito ergo sum: Ha csak egy másik alkalmazott jöhet szóba, aki már dolgozott nálad, és ezért pontosan tudod hogy ugyanolyan tolvaj, ráadásul még a szakmájához sem ért, akkor is lecseréled az alkalmazottadat a másikra ?

Fazakas László 2018.01.29. 07:17:27

Ne fárasszátok magatokat hazugságokkal, az CSAKIS a volt mszmp-mszp össznépi szokása. Röviden - a bukott hazai baloldalé s mellette a buzi internacionalista hazaáruló kékmajom liberálisoké!
Mindig hallani itt rémhíreket a Zorbán diktatúráról, a maffiáról - de általában ki terjeszti ezeket?
Pontosan azok, akiknél még az megvolt!
gyurcsányi például oly görcsösen ragaszkodott diktatórikus hatalmához - aztán persze ráfogták Orbánra, hogy ő nem akar megválni a posztjától. Pedig valójában Orbán simán le se szarta az egészet!
Még azt is kitalálta mellé ez a sok hülye, hogy Orbánt gyógykezelik - valahol Ausztriában. Érdekes, de a valóban elmebeteg gyurcsányit miért nem tudják végre gyógykezeltetni? Mert okosan bezáratta az OPNI-t? A TB költségvetésének simán futná ...
Van azért gyógyintézet másutt is Európában és az unióban! Én tudnám például ajánlani gyurcsányinak az erdélyi Szamosújvárt. ... Az a "testvéri román nép ..."
A FideSSbirkáknak sehová se kell orvosi igazolás, viszont az elmezakkant baloldaliaknál már alapból elgondolkoztató lenne maga a javaslat!
Inkább távol kellene egyszer tartani ezeket a csúnyán félrevezetett tapsoló bolondokat, mert aztán még komolyan de rosszat tesznek ezzel az országgal.
Nem kell ide agymosottság, azt simán hozza magával a bukott baloldal sötét prolinépe.
A kádárkaptáros panelprolik ... még hogy diktatúra, no meg Orbán rezsim.
Ha itt valóban az lenne, az ilyen lázító beírókért már aznap este kimenne a lefüggönyzött nagy fekete autó, s másnap reggeltől már a földön alhatna - valamelyik stadionban,
mint valaha Chilében, az országot a komcsiknak eladó prolinép - Santiagóban - Augusto Pinochet tábornok jogos és nemzetmentő rendteremtése idején!

2018.01.29. 07:17:35

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: elmondanád ki a nép? Adott pártra szavazók nem a nép ugyanis.

incognito ergo sum 2018.01.29. 08:48:12

@midnightcoder2:

Nem olyan bonyolult ez. Nem kéne úgy csinálni, mintha a világtörténelemben az első tolvaj alkalmazottra bukkantunk volna.. Kitaposott út.

1. Ha a tolvaj alkalmazott állítja, hogy "csak egyetlen alternatíva van, és az még rosszabb", akkor tudnám, hogy hazudik, hogy még többet lophasson. Ahogy a menedzser közmondás tartja: pótolhatatlan emberek sora fekszik a temetőben.

2. Hogyha esetleg *valóban* csak ez az egy alternatíva lenne, akkor is ki kell rúgni a tolvajt, különben, ha semmi retorzió nem éri, még jobban elkanászodik. Szomorú ez, mert egyébként ügyes gázszerelő -- de tolvaj munkaerőben nem bízom meg.

3. Kicsit újra kell gondolnom, hogy a pöcsbe tudta ez a tolvaj munkaerő az orrom előtt megdumálni a raktárost, a portást, a belső ellenőrt és a könyvelőt, hogy falazzanak neki, és úgy kell megváltoztatnom a működési rendet, hogy ne kerülhessen sor hasonlóra.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.29. 08:49:59

@B55:

Ezért szoktak lenni választások: kiderül mit akar a nép többsége.

Idén ellenzékváltó szavazás lesz: a nép 85-90 %-a ballibek ellen fog protesztszavazni.

2018.01.29. 08:56:59

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: nem akarok vitatkozni de a fideszre nem a nép szavaz , még csak annak többsége sem. Kérlek nézd meg az adatokat. A külföldi szavazatokkal együtt volt 2.200e szavazójuk ami nem a nép , messze nem az. Az akkori ellenzék igaz összesen ugyanennyit hozott össze. Ennyit a tényekről a többi nen érdekel , bogy interpretálják.

2018.01.29. 09:30:39

@DFK: a bűnözőknek, hazaárulóknaak és az amőbáknak jó.

2018.01.29. 09:32:42

@incognito ergo sum: az alkalmazottat kirúgom. Feltéve, hogy az igazgatóság is hozzájárul, mert ha nekik lop, akkor ugye... egymagam hiába akarom sittre vágni ezt a maffiát.

incognito ergo sum 2018.01.29. 09:43:23

@hullajelölt88:

Hát kb erről van szó -- mi vagyunk a főnök.

Mit egy cégnél a részvényesek.
Mi választjuk az igazgatótanácsot.
Ha a régi igazgatótanács toljvaj menedzsmentet helyezett a vezető pozíciókba, akkor az igazgatótanácsot elcsapjuk.

Máskülönben elkanászodnak.

Persze, nagy cégek is beleállhatnak a földbe, közelmúltbeli látványos példa 2008-ban a Lehman Brothers, vagy 2000-ben az Enron: a cégvezetés tudatosan átverte a részvényeseket, újabb és újabb igéretekkel sikerült megszereznie a támogatásukat ahhoz, hogy folytathassák -- a LOPÁST.

Az Enron történet nyomán született meg a Sarbannes - Oxley act, amely csekély húsz év börtönnel bünteti a részvényesek szándékos átverését még akkor is, ha az átverés nem konkrét hazugsággal, hanem részinformációk megtévesztő csoportosításával történik.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.29. 09:43:24

@B55:

A ballibekre ugyanekkor 1,3 millió ember szavazott. Az bezzeg a nép, ugye?

incognito ergo sum 2018.01.29. 09:45:24

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

komoly gond lehet, hogy most már a legismertebb a fizetett trollt is iderendelték a fidesz védelmére :-D

2018.01.29. 09:47:01

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: mondtam ilyet? Nem természetesen . Pusztán tényről beszéltem. Kik a ballibek ?

2018.01.29. 10:02:13

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: hát érdemes tisztázni , mert akkor nem tudom kik a libsik, komcsik , ezeket olvasom általában.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.29. 10:40:16

@B55:

Libsi = ballib. A "komcsi" meg csak egy tartalmatlan szitokszó, mint a másik oldalon a "náci".

Mérnork 2018.01.29. 13:28:14

@B55:
Mit jelent ballibnek lenni?

A kérdés tisztázása rendkívül fontos, hiszen Magyarország rossz sorsa az utóbbi 25 évben leginkább ezen rákfenének köszönhető.

Mit is jelent valójában ballibnek lenni?

Először is le kell nézni, sőt időnként utálni az embereket, a népet, a szavazókat, ugyanis a “rohadékok” időnként képesek nem úgy szavazni, ahogy az “helyes” lenne.

A ballib emellett – bár elveti teljes egészében a marxizmust annak politikai, gazdasági, filozófiai értelmében – megszállott marxista gondolkodásilag. Hiszi, hogy van egyetlen helyes nézet, hiszi, hogy minden más nézet csupán egy még nem eléggé kifejlett stádiumban lévő fejletlen és téves eszme, mely azonban előbb-utóbb el kell, hogy jusson “fejlődés” útján az “egyetlen igaz” nézethez.

A ballib mélyen antidemokrata, külsőleg demokratára festett gondolkozása mélyén egy kisdiktátor rejlik, aki hisztizik, ha a többség demokratikusan nem az ő elképzelését szavazza meg. Ilyen esetekben a demokráciát nem hajlandó elfogadni, hiszen – szerinte – ez a demokráciával való “visszaélés”: “visszaélés” a demokráciával, ha a demokrácia eredménye egy “nem-demokratikus” döntés. Azt pedig, hogy mi “nem-demokratikus” csakis ő döntheti el, semmiképpen a többség, ilyen nehéz kérdésben ugyanis nem dönthet az ostoba és műveletlen mucsai parasztsereglet, ehhez a bonyolult feladathoz ballib megmondóembernek kell lenni. Hiszen a többség valójában szörnyen buta barmok gyülekezete, kivéve persze, ha “helyesen” dönt, ez esetben öntudatos polgárok közösségévé nemesül ez a mindig gyanús és potenciálisan gonosz csürhe.

A ballib nehezen tűri a vallást, kiröhög mindenfajta hazafiságot, minden hagyományt értelmetlennek tekint. Számára a vallás káros babona, a hazafiság idegenellenes nacionalizmus, a hagyomány pedig nevetséges maradiság.

Természetesen egész más mércével méri a SAJÁT új hagyományait, elveit. Az ezekben való hit minden ember alapkötelezettsége, s aki a legkisebb elemet illetően is vitázni próbál, azt az örök átok, kiközösítés, s – ha lehet – az egzisztenciális ellehetetlenítés sújtja. Az én emberem az független, civil és szakember, míg aki nem az én emberem, az lefizetett bunkó.

A ballib lételeme még a kirekesztés. Ha nincs kit kirekeszteni, akkor boldogtalan. Mint lánglelkű marxista az osztályellenséggel szemben, ő ugyanúgy kérlelhetetlen a “nácikkal” szemben. Náci mindenki aki nyíltan nem ért egyet a ballib tabukkal.

Történetileg, eredetében a ballibség fő hordozója a kommunizmusból hajdanán kiábrándult ex-kommunista értelmiség, mely az ultraliberalizmusban találta meg az új egyetlen igaz eszmét. De természetesen ez csak az eredeti fősodor. Ma már a ballib agytrösztök megmondóemberei között megtalálhatók egészen más háterrű személyek is.

A ballib egyik furcsán torz alfaja a kelet-európai ballib. Ennek sajátos jellemzője a fentieken kívül még az úgynevezett “nyugat” feltétlen és vak imádata. Persze a kelet-európai ballib sosem vesz tudomást azokról a nyugati fejleményekről, tényekről, melyek ellentétben állnak a ballib szent tannal.
süti beállítások módosítása