psbm

psbm

Világbajnokság: Kijutás

Pótselejtezős kalapok - elemzés

2017. október 09. - psbm

Az előző bejegyzésben elemeztem az esélyeket a világbajnoki selejtező utolsó játéknapjára vonatkozóan. Most szinte teljesen kialakult a pótselejtező mezőnye, ezeket a csapatokat mutatom be. Annyi feltételezést engedjetek meg, hogy Görögország legyőzi a 0 pontos Giblaltárt otthon, mert enélkül a feltételezés nélkül nagyon bonyolult lenne a számolgatás. Ha Görögország nem győzi le Giblaltárt, törlöm az egész blogot.:)

A pótselejtező úgy fog zajlani, hogy a legrosszabb csoportmásodik kivételével a többi második játszik egymás ellen oda-visszavágós rendszerben. A legrosszabb csoportmásodik már szinte biztosan Szlovákia lett. Emiatt kellett az a feltételezés, hogy Görögország legyőzi Giblaltárt, mert ha Bosznia-Hercegovina lenne abban a csoportban a második, akkor ők lennének a legrosszabb csoportmásodikok, és Szlovákia pótselejtezhetne.

A kiemelés a 2018. október 16-i FIFA világranglista alapján lesz maghatározva. A 8 csapat közül a legjobb 4 kerül az első kalapba a második 4 a második kalapba.

Nézzük meg, ki melyik kalapba kerül!

A FIFA oldalán található kalkulátorral számoltam ki a Fifa világranglista pontokat. A nem félkövérrel szedettek csak várható pontszámok, attól függően, hogy milyen eredmény születik az utolsó fordulóban, az összes lehetséges eredmény figyelembe véve, amely előfordulhat.

A csoport: Svédország 999  914  872; Franciaország 1171  1143; Hollandia 931*
B csoport: Svájc 1135; Portugália 1378  1344*
C csoport: Észak-Írország 889
D csoport: Írország 866
E csoport: Dánia  1001
G csoport: Olaszország 1066

H csoport: Görögország 682*                                            
I csoport: Horvátország 1013

(*A csoport: Svédország pontszáma győzelem, döntetlen, illetve vereség esetén. Franciaország pontszáma döntetlen, illetve veresége esetén. Hollandia pontszáma győzelme esetén

B csoport: Svájc pontszáma  veresége esetén. Portugália pontszáma döntetlen, illetve veresége esetén.

H csoport: Görögország pontszáma győzelme esetén)

 

Ebből tehát látszik, hogy biztosan az első kalapba kerülnek a következő csapatok:

B csoport második helyezettje: Svájc/Portugália

G csoport második helyezettje: Olaszország

I csoport második helyezettje: Horvátország

Biztosan a második kalapba kerülnek a következő csapatok:

C csoport második helyezettje: Észak-Írország

D csoport második helyezettje: Írország

H csoport második helyezettje: Görögország

 

Az A jelű, illetve az E jelű csoport közül nem lehet eldönteni, hogy melyikük kerül melyik kalapba.

Dániának 1001 pontja van, ha az A jelű csoportban ennél több pontja lesz valamelyik csapatnak, akkor az A csoportbeli kerül az első kalapba, ha kevesebb, akkor Dánia. Tehát francia második hely esetén Franciaország elsőkalapos, egyéb esetben Dánia.

A korábban már fent hivatkozott cikkben írtam, hogy a legvalószínűbb forgatókönyv a svéd második hely, ebben az esetben a két kalap a következőképpen alakul:

Első kalap Második kalap
Olaszország Észak-Írország
Horvátország Írország
Portugália/Svájc Görögország
Dánia Svédország

 

Ez kicsit bonyolult volt, lehet kicsit érthetetlen, de a lényeg, az első három sorban lévők helye biztos. Aki pedig nagyon Dánia-ellenes, az annak szurkoljon, hogy Franciaország legyen a második az A csoportban, mert akkor Dánia a második kalapba kerül.:) Holnap estére pont kerül a történet végére.

A bejegyzés trackback címe:

https://psbm.blog.hu/api/trackback/id/tr5812943035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása